Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kam spada Bojan Požar?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd marec 2018, 11:16 pop

Na spletnih omrežjih je bilo na članek “Po Požarju zdaj SDS očita RTVS propagando za Židana” nekaj precej ostrih odzivov, ker sem za novo stranko Lista novinarja Bojana Požarja zapisal, da “najbrž sodi na levo sredino”.  To sem storil zaradi prvin programa in ker je bil predsednik stranke Bojan Požar nekoč kot novinar zaposlen pri predhodnici SD.

Kdo bolj daje izjemne pokojnine?

Odzivi so bili z nekoliko bolj leve strani, kjer si Požarja očitno ne želijo preveč, takšni:

Z “druge” strani pa tudi takšni:

Razvrščanje novih strank, celo če imajo program, ni preprosto. A Bojan Požar je predstavil svoje programske točke.

Ne levo sem ga uvrstil zaradi zavzemanja v programu za legalizacijo konoplje, kjer se že nekaj let za primat spopadata SD Dejana Židana in Levica Luke Meseca. Zadnje čase pa je za legalizacijo gojenja in uživanja trave tudi že SMC Mira Cerarja.  Požar pa je, denimo, tudi za izjemne pokojnine za športnike,  kulturnike in znanstvenike. Za športnike je Petru Vilfanu (Desus) uzakonitev lani že uspelo doseči. Ker je sam športnik, je podpora Požarja tu morda logična. Bolj politična je pri ostalih. Za preostale so projekt uzakonitve privilegija zadnji mesec sprožili Primož Hainz (Desus), Bendikt Kopmajer (Desus), Saša Tabaković  (SMC), Marjan Dolinšek (SMC), Simon Zajc (SMC), Janja Sluga (SMC) in Anita Koleša (SMC), a jim bo do volitev najbrž zmanjkalo časa, da bi to res izpeljali.  O tem dogajanju podrobneje poročam tukaj. V članku so podatki, da so v preteklosti zelo velikodušno izjemne pokojnine predvsem kulturnikom delile levosredinske vlade, desnosredinske pa so bile precej škrte in so jih – po podatkih računskega sodišča – bolj dodeljevale športnikom.

Stranke s programom in celo brez

Ni pa novih strank lahko razvrstiti levo ali desno in v programskih točkah Bojana Požarja so različne prvine, nekaj teh točk bi zahtevalo tudi spremembo ustavne ureditve, vsaj nekaj točk pa si zasluži predvsem oznako populistično.

V anketi je večina bralcev Požarjevo listo doslej uvrstila drugače. 3.3. ob 23 uri je bil rezultat tak:

Primerjalno pa Požar ni slab, vsaj ima jasen program. Marjan Šarec s svojo stranko programskih točk ali programa še ni predstavil. V tem smislu ga Požar celo prehiteva. Dejansko pa to, kam sodi katera stranka, pokaže šele njeno ravnanje, če se uvrsti v državni zbor: sklepanje koalicij in odločanje ob realnih dilemah.

O tem, kam uvrstiti Požarjevo listo, lahko pomagate z odgovorom na anketo (glasovati je mogoče le enkrat):

Kam bi uvrstili Listo novinarja Bojana Požarja

View Results

Loading ... Loading ...

Požarjeve programske točke so takšne:

[sociallocker id=10707][/sociallocker]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu