Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vabilo na pogovor o knjigah »Fake news« in »Dalmatino« ta teden v Ljubljani

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd januar 2018, 09:21 pop

0

thl fake newsthl dalmatino

Sreda, 24. januar, ob 18.00 v Trubarjevi hiši literature

Predstavitev dveh knjig o dogajanjih v slovenskih medijih bo ta teden v sredo 24. januarja, ob 18.00, v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani. Knjigi sta o medijskem zakulisju, političnih ozadjih in medijskih botrih. Avtorja sta novinarja in urednika: Peter Jančič in Tino Mamić.

“Fake news” razkriva ozadja in manipulacije odmevnih zgodb največjih medijev zadnjih let. Na konkretnih primerih razkriva ravnanje urednikov, novinarjev in skupin, ki so in še vedno ustvarjajo lažnive novice ali t.i. “fake news”. »Knjiga se bere kot kriminalni roman. Nisem je mogel odložiti dokler je nisem prebral do konca,” je povedal Tino Mamić.

“Dalmatino” Tina Mamića pa je zbirka komentarjev, ki tudi na humoren, a hkrati neprizanesljiv način, slikajo slovensko politično realnost in medijske (ne)sporazume. “Mediji so glavna cokla gospodarskega in družbenega razvoja,” trdi Mamić in za to niza vrsto argumentov in konkretnih primerov iz obdobja zadnjih let.

Mamić je predsednik Združenja novinarjev in publicistov. Jančič vodi Spletni časopis, ki ga berete.

Več informacij najdete na: http://www.trubarjevahisaliterature.si

Vabljeni!

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu