Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Popravek vrha lestvice največ citiranih pravnih strokovnjakov

(Last Updated On: 03/01/2018)
image_pdfimage_print

Po opozorilih, da so bili izpuščeni številni Slovenci, ki delajo na najboljših fakultetah po svetu in so pogosto citirani, objavljam krepko popravljeno lestvico, kateri slovenski pravni strokovnjaki so najbolj priznani v tujini. Lestvico sem v spletnem časopisu ob pomoči pravnikov, ki so opravili trdo delo zbiranja in analiziranja podatkov iz slovenskih baz, predstavil pred mesecem. Nekaj popravkov pa je bilo objavljenih že takoj po prvi objavi. Pokazalo se je, da so nujni še veliko obsežnejši:  tudi povsem na vrhu.

Spremembe povsem na vrhu

Povsem na vrhu je po novem Katja Franko, ki predava na Pravni fakulteti v Oslu. Je profesorica kriminologije. Po številu citatov izrazito odstopa od drugih. Po diplomi na pravni fakulteti Ljubljana (1996) je doktorirala na Univerzi Oslo (2003), ukvarja se z vprašanji globalizacije, migracij in nadzora meja. Na petem mestu je – po novem – Jure Vidmar, profesor mednarodnega javnega prava na univerzi v Maastrichtu. Prej je predaval in raziskoval na univerzah Oxford, Harvard, Amsterdam in Nottingham. Na šestem mestu je dodana Urška Velikonja.

Urška Velikonja je diplomirala na ljubljanski pravni fakulteti leta 2002, doktorirala na Harvardu (2009), danes predava na Univerzi Georgetown v ZDA.

Prvotni seznam največkrat v tujini citiranih pravnikov ni bil in tudi popravljen še ni popoln. Vse doktorje prava, predvsem tiste, ki so doktorirali in delujejo v tujini, je težko zajeti. Najprej je bil tako iz lestvice izpuščen tudi Andraž Zidar, ki je doktoriral na Univerzi v Ženevi. A Zidar povsem na vrhu ni.

Katja Franko, Jure Vidmar in Urška Velikonja pa se kljub relativni mladosti uvrščajo po številu citatov v sam vrh največkrat citiranih pravnikov.

Njihovi članki se ne pojavljajo v slovenski virtualni knjižnici COBISS, v Sicrisu, ker ne delajo v Sloveniji. Podobno velja za večino drugih pravnikov, ki poučujejo v tujini.

 

Nova popravljena lestvica

Lestvico 32 (prej 30) največkrat citiranih pravnih strokovnjakov s popravki objavljam ponovno:

Razvrstitev pravnikov, ki imajo manj kot 40 tujih citatov, je (tudi tam so številne dopolnitve) dostopna v povezanem izvirnem decembrskem članku, ki je dostopen tukaj:

 

 

(Visited 484 times, 1 visits today)
5 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: