Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Popravek vrha lestvice največ citiranih pravnih strokovnjakov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2018, 02:51 pop

Po opozorilih, da so bili izpuščeni številni Slovenci, ki delajo na najboljših fakultetah po svetu in so pogosto citirani, objavljam krepko popravljeno lestvico, kateri slovenski pravni strokovnjaki so najbolj priznani v tujini. Lestvico sem v spletnem časopisu ob pomoči pravnikov, ki so opravili trdo delo zbiranja in analiziranja podatkov iz slovenskih baz, predstavil pred mesecem. Nekaj popravkov pa je bilo objavljenih že takoj po prvi objavi. Pokazalo se je, da so nujni še veliko obsežnejši:  tudi povsem na vrhu.

Spremembe povsem na vrhu

Povsem na vrhu je po novem Katja Franko, ki predava na Pravni fakulteti v Oslu. Je profesorica kriminologije. Po številu citatov izrazito odstopa od drugih. Po diplomi na pravni fakulteti Ljubljana (1996) je doktorirala na Univerzi Oslo (2003), ukvarja se z vprašanji globalizacije, migracij in nadzora meja. Na petem mestu je – po novem – Jure Vidmar, profesor mednarodnega javnega prava na univerzi v Maastrichtu. Prej je predaval in raziskoval na univerzah Oxford, Harvard, Amsterdam in Nottingham. Na šestem mestu je dodana Urška Velikonja.

Urška Velikonja je diplomirala na ljubljanski pravni fakulteti leta 2002, doktorirala na Harvardu (2009), danes predava na Univerzi Georgetown v ZDA.

Prvotni seznam največkrat v tujini citiranih pravnikov ni bil in tudi popravljen še ni popoln. Vse doktorje prava, predvsem tiste, ki so doktorirali in delujejo v tujini, je težko zajeti. Najprej je bil tako iz lestvice izpuščen tudi Andraž Zidar, ki je doktoriral na Univerzi v Ženevi. A Zidar povsem na vrhu ni.

Katja Franko, Jure Vidmar in Urška Velikonja pa se kljub relativni mladosti uvrščajo po številu citatov v sam vrh največkrat citiranih pravnikov.

Njihovi članki se ne pojavljajo v slovenski virtualni knjižnici COBISS, v Sicrisu, ker ne delajo v Sloveniji. Podobno velja za večino drugih pravnikov, ki poučujejo v tujini.

 

Nova popravljena lestvica

Lestvico 32 (prej 30) največkrat citiranih pravnih strokovnjakov s popravki objavljam ponovno:

Razvrstitev pravnikov, ki imajo manj kot 40 tujih citatov, je (tudi tam so številne dopolnitve) dostopna v povezanem izvirnem decembrskem članku, ki je dostopen tukaj:

 

 

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu