Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Stranka Marjana Šarca ob Črnogorko

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2017, 10:04 dop

Listi Marjana Šarca je pridržek za poslovanje v lanskem letu izreklo računsko sodišče v danes objavljenem poročilu. 167 evrov so morali nakazati v dobrodelne namene in se odreči Črnogorki med članicami. Da bo ocena takšna in kaj so glavne napake, ki so jih revizorji odkrili v stranki župana Kamnika in nedavno tudi predsedniškega kandidata, sem opisal že pred tednom v članku „Kangler s štirikrat manj denarja kot Šarec”.

Brez članarin in zaposlenih

Sem pa po neuradnih informacijah iz računskega sodišča prejšnji teden napak napovedal, da bo rezultat revizije LMŠ objavljen v začetku prihodnjega leta. Na računskem sodišču so nekoliko pohiteli. Revizorji so tudi uradno ugotovili, da Šarčeva stranka v lanskem letu sploh ni zbirala članarin. Stranke, ki ne zbirajo članarin, so praviloma ustanovljene predvsem za črpanje državnih in občinskih dotacij. Takšnih strank je nekaj tudi med večjimi: denimo PS Zorana Jankovića, LDS (kar je je še preostalo)… Po zbranem denarju s članarinami v lanskem letu so stranke razvrščene tako:

Šarčeva stranka lani ni imela zaposlenih in ni nastopala na nobenih volitvah, ker jih po državi tudi ni bilo. Za pravilnost poslovanja je bil odgovoren generalni sekretar Branko Kralj.

Nedovoljeni popusti in članica

Stranka LMŠ je Marjanu Šarcu letos finančno omogočila kampanjo

Praktično vsi prihodki LMŠ, bilo jih je za 39.371 evrov, so lani prišli iz proračuna občine Kamnik: to so dotacije stranki zaradi rezultata na lokalnih volitvah. Pri poslovanju so revizorji naleteli na podobne manjše nepravilnosti kot že pri Novi Ljudski stranki Franca Kanglerja:  na 147,31 evra nedovoljenega popusta podjetja IR IMAGE iz Kamnika pri naročilu oglasa v reviji Modre novice, in podobnega prispevka z brezplačno uporabo kulturne dvorane Doma krajanov v Šmarci vrednega 20 evrov za zbor članov stranke LMŠ.

Teh nedovoljenih “prispevkov” stranka ni takoj nakazala v dobrodelne namene, kar zahteva zakon. So pa 167 evra zaradi teh ugotovitev revizorjev pred dvema mescema nakazali v humanitarne namene Društvu hospic.

Revizorji so ugotovili še, da je stranka imela v register članov vpisano državljanko Črne gore, kar zakon dopušča le, če statut omogoča, da tujec postane častni član stranke, ali če gre za državljana države članice Evropske unije, ki mu je z zakonom priznana volilna pravica. Oktobra letos je LMŠ sprejela sklep o izbrisu tuje državljanke iz registra članov.

Celotno revizijsko poročilo o LMŠ je dostopno na povezavi tukaj.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu