Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Suzana Lara Krause: Smo ženske res le blago?

(Last Updated On: 09/12/2017)
image_pdfimage_print

To so fake news, ne prodajam stranke in ne kandidatk, je predsednik SLS Marko Zidanšek ta teden v pogovoru za Spletni časopis pojasnil, da so bile neresnične zgodbe Slovenskih novic in Dela, ki so bile objavljene tik pred predsedniškimi volitvami in volitvami državnega sveta. Ostro se je na podtikanja, da jo je predsednik “prodajal” odzvala predsedniška kandidatka, ki vodi tudi žensko zvezo v SLS, Suzana Lara Krause. Odziv predstavljam v celoti.

Ko lastništvo pojasni manipulacijo

Članek, ki opisuje nenavadne zapise tiska o domnevni trgovini Marka Zidanška, ki bi naj za svoj položaj “prodal” SLS konkurenčni SDS, za katero bi naj prihodnje leto kandidirala Suzana Lara Krause

Po “zgodbah”, Slovenskih novic in Dela, ki so primer prikrite politične propagande v medijih, ki so v lasti tajkunov povezanih z Milanom Kučanom, bi naj Zidanšek za svojo korist prodajal stranko, ki jo vodi, konkretno pa bi naj predsedniško kandidatko SLS Suzano Laro Krause v zameno za svojo izvolitev v državni svet na volitvah v državni zbor prihodnje leto kar prepustil SDS Janeza Janše.

Na to nenavadno poročanje velikih medijev pred volitvami, ki so na ta način najbrž poskušali diskreditirati SLS in tudi SDS, se je odzvala predsedniška kandidatka SLS.

Predsednica slovenske ženske zveze pri SLS in članica izvršilnega odbora, ki bo za SLS kandidirala na volitvah v državni zbor prihodnje leto, opozarja, da pri njej niso novinarji nič preverjali, za koga namerava kandidirati in da se tudi opravičil ni nihče za neresnično pisanje.

Zapisala pa je še: “Pisanje o prodajanju žensk kot blaga, ki ni oseba in nima lastne volje, da bi vplivalo na svojo usodo, je nesprejemljivo. Kdaj ste nazadnje v medijih prebrali, da kateregakoli moškega prodajajo v zameno za funkcije?”

Volilno pravico ženskam je pri nas zagotovila SLS

Celoten odziv Suzane Lare Krause je takšen:

Predsednica slovenske ženske zveze pri SLS in članica izvršilnega odbora Suzana Lara Krause je za Markom Zidanškom sredi posnetka. Foto: SLS

“Žalosti me, da nekateri novinarji nasedajo nepreverjenim zlonamernim govoricam in s sporočili, ki jih objavljajo, zavajajo javnost. V preteklosti smo v slovenskem javnem prostoru že spoznali, da takšne novice lahko vodijo do katastrofe.
Nobenega klica nisem prejela, s katerim bi kdo preveril, ali sem res žrtveno jagnje in ali gre res za prodajanje kandidatov za funkcije. Niti nobenega opravičila, ko je bil že objavljen popravek neresnic. Na žalosten način se s takšnimi objavami in tudi takšno izbiro besed kaže podrejen položaj, v katerem so ženske v naši družbi in širše. Pisanje o prodajanju žensk kot blaga, ki ni oseba in nima lastne volje, da bi vplivalo na svojo usodo, je nesprejemljivo. Kdaj ste nazadnje v medijih prebrali, da kateregakoli moškega prodajajo v zameno za funkcije? So predsedniške kandidate v kampanji morda novinarji spraševali, kako usklajujejo vzgojo otrok in pomivanje posode s svojimi političnimi cilji? Kolikor vem, jih niso. Nesprejemljiva je ločnica, ki po desetletjih napredka na tem področju, še vedno diskriminira ženske.
Zgodovinska SLS je 15. maja 1920, takoj po prvi svetovni vojni, v Sloveniji uvedla splošno volilno pravico na občinskih volitvah. Vsi, moški in ženske, starejši od 21 let imeli pravico voliti na občinskih volitvah. S tem je bila v Sloveniji prvič uzakonjena splošna volilna pravica. Kljub temu, da smo kot družba od tistih časov še napredovali in se morda na prvi pogled zdi, da smo ženske in moški dandanes resnično enakopravni, so tudi v razviti Evropi 21. stoletja ženske še vedno diskriminirane in se morajo za svoj uspeh neprimerljivo bolj boriti kot moški. S 3. novembrom, evropskim dnevom plačila, evropske ženske vsako leto prestopijo simbolično mejo. Od tega dne pa do konca koledarskega leta ženske zaradi plačnih razlik med obema spoloma svoje delo opravljajo brez plačila. Tudi danes.
To je eno izmed področij, kjer si bom po svojih najboljših močeh prizadevala za napredek. Čeprav doseženi rezultat na predsedniških volitvah ni bil tak, kot bi si ga želela, sem z odzivi mnogih dobila potrditev, da sem na pravi poti in da naj ostanem v politiki. In zato ostajam v politiki, ne zaradi politike, temveč zaradi ljudi, ki si zaslužijo boljše. In na državnozborskih volitvah bom nastopila na listi SLS, ki je edina stranka, v kateri sem kdaj bila, in edina stranka, ki se ji čutim pripadno. To je stranka, za katero verjamem, da jo Slovenija potrebuje za desnosredinsko vlado, ki edina lahko vrne Slovenijo ljudem.”

(Visited 527 times, 2 visits today)
6 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: