Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

SMC za spoštovanju sodb in Ahmada

Print Friendly, PDF & Email

“V Stranki modernega centra obžalujemo, da je gospod Šami postal prvovrstno notranjepolitično vprašanje in posledično pristal v bolnišnici, zato mu najprej želimo hitro okrevanje in povrnitev moči,” so danes po sinočnji seji izvršilnega odbora sporočili iz SMC in zapisali, da se je na tej seji:

“izkazala podpora odločitvi predsednika stranke Mira Cerarja, ki je prejšnji teden pokazal ne le sočutje do usode človeka, ki se je na poti v boljše življenje (z)našel v Sloveniji, pač pa tudi politični pogum, da s svojim pozivom pripomore k iskanju pravne podlage za izpolnitev Šamijeve želje, da ostane v Sloveniji.”

Neodgovorno ravnanje, tudi če z dobrimi nameni

O ravnanju koalicijskih poslancev Jana Škoberneta (SD), Petra Vilfan (DeSUS), Jasna Murgel (SMC) in predstavnik opozicijske levice Miha Kordiš, ki so javno protestirali proti nameri vlade, da Ahmada Shamieha pošlje na Hrvaško, ki je ta pristojna odločati o njegovi pravici do azila, so iz SMC zapisali:

“Prekvalificiranje vprašanja njegovega statusa v politični šov, spodbujen tudi s povsem dobrimi nameni, je bilo neodgovorno, zlasti ker vemo, da avtorji tega zasuka posledic ne bodo reševali sami.”

Ta kritika je najbrž, čeprav ni zapisano, namenjena tudi gostovanju tujca v poslanskem klubu SD prejšnji teden.

Zdi se, da se pa na ustavno obtožbo SDS proti premieru, ker je ustavil postopek izročitve Hrvaški in na ocene šefa Desusa Karla Erjavca, da bi lahko koalicija tudi razpadla, če bi tujcu status vlada dodeli s kršitvijo zakona, najbrž nanašajo zadnji stavki sporočila SMC za javnost, ki pravi:

“Glede na vse dejanske in pravne okoliščine primera ter pravna dejstva, je v primeru g. Šamija treba spoštovati neizpodbitne odločitve sodišč in s tem načeli pravne države in vladavine prava. Postopki v okviru vlade in pristojnega ministrstva so zdaj končani in to pravno dejstvo je treba spoštovati”

 

 

 

SMC so še zapisali:; “

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu