Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

SDS za premislek o žični ograji proti Italiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th julij 2017, 07:12 pop

Premislek o postavitvi rezilne ograje na meji proti Italiji je vladi danes predlaga SDS. “Avstrijski obrambni minister je napovedal skorajšnjo uvedbo nadzora, tudi s pomočjo vojske, na meji z Italijo,” je na začetku izredne seje državnega zbora, ki je odločal o datumu referenduma o drugem tiru, predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC) danes popoldan opozoril Branko Grims (SDS) in predlagal, da bi parlament takoj odreagiral in vladi predlagal, naj zagotovi nadzor proti Italiji.

Čez Italijo več migrantov kot nekoč čez Balkan

Poslanec SDS, ki v parlamentu vodi komisijo za nadzor obveščevalnih služb, je nadaljeval, da se je zadnje dni migrantski val tako okrepil, da dotok v Italijo presega tistega nekoč čez Mediteran in po balkanski poti skupaj in dosega več tisoč ljudi na dan.

“Jasno je, kje je naša šibka točka: na meji z Italijo,” je ocenil Grims in povzel, da so zato v SDS pripravili predlog priporočil vladi, da se naj pripravi za uveljavitev kontrole na meji z Italijo in za preprečitev velikega povečanja števila ilegalnih migrantov v državi, kar to lahko postane velik varnostni in ekonomski problem za Slovenijo.

Priporočilo so v največji opozicijski stranki podpisali in vložili danes. Grims pa je Brgleza vprašal, kdaj bo to priporočilo tudi uradno v proceduri, da bi lahko predlagali širitev dnevnega reda.

Brglez ga je opozoril, da za tokratno izredno sejo poslovniških pogojev za širitev dnevnega reda nikakor ni mogoče ujeti. Odločati bo mogoče, ko bodo izpolnjeni pogoji, je opozoril predsednik.

Vložena priporočila SDS so v celoti dostopna v priponki:

Stališča SDS o ograji proti Italiji

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu