Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Klemenčiča okostnjaki niso stali položaja

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th november 2017, 11:53 pop

Foto: DZ/Barbara Žejavac

Z 18 glasovi za in 47 proti je večina poslancev po desetih urah razprav nekaj po 20 uri zavrnila odstavitev ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ki so jo zahtevali poslanci SDS.

Za razrešitev je bilo 17 poslancev SDS in eden iz vrst NSI: Zvonko Lah. Ministra sta ob koalicijskih poslancih SMC, Desusa in SD podprla še Luka Mesec in Matej Vatovec iz Levice. Ostali poslanci niso glasovali.

Klemenčič je bil doslej tretji pravosodni minister, ki ga je doletela interpelacija. Jo je Klemenčič številčno odnesel bolje kot dva pred njim. Za odstavitev je glasovalo manj poslancev, proti pa več. Za odstavitev Mihe Kozinca je bilo leta 1993 34, proti pa 43 poslancev, za odstavitev Mete Zupančič pa leta 1995 25 poslancev, proti 41.

Po anketi Spletnega časopisa pa bi pravosodni minister zdaj že moral pospravljati svoje stvari na ministrstvu, premier Miro Cerar pa bi iskal novega, kar bi bilo pol leta pred volitvami verjetno sicer precej težko opravilo.

Rezultat ankete, ki je bila odprta tri dni, je bil tak

V petek bo parlament razpravljal o delu pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča in glasoval ali ga odstaviti. Kako bi moral odločiti?

  • Odstaviti Klemenčiča (95%, 160 Votes)
  • Podpreti Klemenčiča (2%, 4 Votes)
  • To ni pomembno (2%, 4 Votes)

Total Voters: 168

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu