Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Židan ni za odstop Prešička, če pa bo premier…

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th marec 2019, 09:24 dop

“Minister je naredil napako. Omogočil je, da so devetkrat instrument iz ministrstva peljali na njegov konservatorij. To je napaka, zato mora dobiti po prstih, mora dobiti opomin,” je povedal predsednik SD Dejan Židan in dodal: “Če pa predsednik vlade oceni, da je to takšna napaka, da mora oditi, bo minister to naredil in bo stranka to spoštovala.”

Ima dovoljenje za dodatno delo

Židan je nastop pred novinarji začel s tem, da je izrekel sožalje družini pokojnega uslužbenca, ki je naredil samomor. Potem pa je povedal, da mu je minister za kulturo Dejan Prašiček predstavil poročilo o dogajanju na ministrstvu, s tem poročilom je minister tudi že seznanil premiera Marjana Šarca. Da je to storil, je Prešiček na spletnem omrežju sporočil tako:

Iz vlade so mi, ko sem danes tam preverjal, zakaj potrebuje minister saksofon, da mu ga prevaža služben voznik, ali ima torej dovoljenje za dodatno delo ali igra v prostem času, sporočili, da ima Prešiček dovoljenje za opravljanje dopolnilnega vzgojno izobraževalnega dela na Univerzi v Ljubljani, Akademija za glasbo, a ne več kot osem ur na teden. Več o dodatnih delih poslancev in Prešička lahko preberete v posebnem članku na povezavi tukaj: Bodo-sukiceva-siter-in-zidan-zrtev-kobala-vilfana-in-presicka/. Dovoljenje za delo pa seveda ne pomeni, da je za prevoz instrumentov smel uporabljati službeno vozila in kurirja. Inštrumente je prevažal uslužbenec, ki je storil samomor.

Židan je zanikal, da bi služben voznik ministrstva prevažal otroka ministra, se je pa otrok z ministrom res peljal na proslavo v Maribor. “Minister je predstavil svoje mnenje, za to sem mu hvaležen. Upam, da bo zdržal dogajanje in da bodo zdržali tudi njegovi družinski člani in vsi ostali. V SD smo prvi, ki zahtevamo, da je resnica razkrita,” je dejal Židan in pripomnil: “Naša dolžnost je, da preprečimo lov na čarovnice.”

Predsednik SD, ki je priimek ministra nekajkrat izgovoril na napačen način, je ocenil, da so se pa pojavile zgodbe, ki pomenijo neposredni napad na integriteto ministra in drugih in da je minister prvi, ki je zainteresiran, da se odkrijejo vse podrobnost in ozadja, pa tudi, da se je minister zavezal, da bo vse naredil vse, da bo stanje takšno, da se bodo ljudje počutili spoštovane, da bo spoštovano njihovo delo. Židan je opozoril še, da je Prešiček minister šele nekaj mesecev, težav pa je bilo veliko tudi že v preteklosti.

Janša: Odhaja Prešiček, prihaja Volkodlak

Ker je premier Šarec popoldan odpotoval v Davosu do petka na vabilo ustanovitelja in izvršnega predsednika Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) Klausa Schwaba, do konca tedna ni pričakovati posebnih izjav o stališčih premiera, so mi opoldne povedali v Šarčevem kabinetu

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS) se je na dogajanje odzval tako.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu