Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po dveh dneh: vodi Tomčeva, aktiven Šiško, razočaranje SMC

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th oktober 2017, 07:47 dop

Romana Tomc je še na vrhu po dveh dneh, kar bralce sprašujem, komu bodo namenili glas na predsedniških volitvah čez dva tedna. Delež Tomčeva, podobno kot Pahor v raziskavah javnega menja na državni ravni, nekoliko izgublja. Če se bo trend nadaljeval, ne bo izvoljena v prvem krogu.

Slabo: Brenčičeva, Šarec, Novakova

[wp_ad_camp_2]

Rezultat ankete spletnega časopisa, ki bo odprta vse do volitev, kaže le stališča bralcev časopisa in ne napoveduje rezultata volitev. Bo  pa vplival na to, koga bom podprl kot urednik Spletnega časopisa v tednu pred glasovanjem. Po prvih 24 urah, kar je bila anketa odprta, je bil rezultat takšen:

 

V naslednjih 24 urah, danes do poldneva, je prišlo do precejšnje strukturne spremembe, ki najbrž kaže tudi dejavnost volilnih štabov posameznih kandidatov na internetu. Slabo se pri tem odreže največja vladna stranka SMC, ki ali nima volivcev za Majo Makovec Brenčič, ali ne jemlje resno tega portala ali pa dogajanja na internetu sploh.

Precejšnje razočaranje je tudi štab Marjana Šarca, a njegovi volivci se tega portala morebiti izogibajo tudi, ker je bilo na njem objavljenih več kritičnih člankov o kandidatovi zgodovini in njegovemu strankarskemu udejstvovanju.

Na desni je bila presenetljivo Suzana Lara Krause (SLS) po številu glasov prvi dan pred predsednico NSi Ljudmilo Novak. V raziskavah javnega mnenja, ki jih objavljajo velike televizije, je Novakova precej pred njo in izenačena s Tomčevo. Že drugi dan je Novakova poskočila.

Šiškovi trdo delajo

[wp_ad_camp_1]

Delež Tomčeve se je pa nekoliko znižal, po lestvici pa je napredoval Andrej Šiško, za katerega je v kratkem času glasovalo več kot sto bralcev. Po dveh dneh je Šiško zaradi teh dodatnih glasov celo na drugem mestu. Iz štaba tega kandidata me sicer precej kritizirajo, ker o Šišku povem, da je nekdanji zapornik. Trdijo, da tega ne bi smel, ker je kazen pred desetletjem odslužil in mu je menda tudi že izbrisana.

A podatki iz kazenske evidence, kaj je komu izbrisano, niso dostopni javnosti. Vsaj ni mi znano, da bi ta baza podatkov bila dosegljiva. Če je, sem vesel napotka, kako priti do nje.  Namenjeni so ti podatki, če javnosti niso dostopni, le za ravnanje državnih institucij, ki do njih imajo dostop. Od medijev in državljanov ni mogoče zahtevati, da bi morali upoštevati nekaj, česar ne morejo poznati in preverjati.

Rezultat po dveh dneh, danes opoldne, je bil tak:

 

Kako trenutno kaže kandidatom?

[wp_ad_camp_3]

Glasovanje je seveda še odprto, prikaže pa tudi trenutni rezultat:

Kateremu predsedniškemu kandidatu bi dali glas?

  • Romana Tomc (58%, 973 Votes)
  • Andrej Šiško (13%, 224 Votes)
  • Borut Pahor (8%, 127 Votes)
  • Ljudmila Novak (6%, 95 Votes)
  • Marjan Šarec (5%, 83 Votes)
  • Suzana Lara Krause (5%, 81 Votes)
  • Angelca Likovič (3%, 52 Votes)
  • Maja Makovec Brenčič (1%, 20 Votes)
  • Boris Popovič (1%, 17 Votes)

Total Voters: 1.672

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu