Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šiško ne more pobegniti iz glasovnice

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 07/10/2017)

Andrej Šiško namerava danes opoldne na tiskovni konferenci pojasniti, ali bo umaknil kandidaturo za predsednika republike, so včeraj opozarjali njegovi sodelavci.

Diskreditiran kandidat?

[wp_ad_camp_2]

Šiško je kandidaturo na državno volilno komisijo prejšnji teden v sredo prinesel tik pred polnočjo, ko se je že iztekal rok in s tem presenetil večino medijev in novinarjev. O umiku kandidature razmišlja, ker meni, da ga v kampanji največji komercialni mediji diskreditirajo.

Pred tednom sem bil edini novinar in urednik, ki je ponoči sploh opazil, da je Šiško prinesel kandidaturo in da bo kandidatov torej devet in ne le osem in da bo med njimi tudi bivši zapornik Šiško.  O tem sem nekaj minut po polnoči tudi obvestil javnost.

V anketi po tej presenetljivi vložitvi Šiškove kandidature je večina bralcev Spletnega časopisa ocenila, da morajo mediji nekdanjega zapornika predstaviti enakovredno drugim kandidatom. Tako so večinsko ocenili celo anketirani, ki so ocenili, da bivši zapornik sploh ne bi smel kandidirati.

Anketirani: Šiško ima enake pravice

[wp_ad_camp_1]

Rezultat ankete je bil tak:

Šiškov razmislek, da bi teden po vložitvi kandidature in dobra dva tedna pred volitvami predsednika republike nenadoma umaknil kandidaturo, pa je precej brezvezen. To sploh ni mogoče. Ko jo je vložil kandidaturo, se je dokončno odločil.

Glasovnice že tiskajo. Umik ni mogoč. Njegovo ime in ime drugih kandidatov bo na glasovnici ostalo. Tam bodo celo, če v času do volitev umrejo. Takšna so pravila.

Če se umakne, bo na volitvah zanj zanesljivo manj glasov. Kaj več pa ne more doseči. Razen morda pritegniti pozornost, kar je morebiti njegov cilj.

Danes bomo lahko opazovali, koliko medijev bo nasedlo Šiškovemu poskusu pritegniti pozornost.

Kako boste glasovali čez dva tedna?

[wp_ad_camp_3]

Prava dilema pa je, kako boste glasovali čez dva tedna. Nanjo lahko odgovorite v anketi.

Rezultat ankete ne napoveduje rezultata volitev.

Bo pa vplival na to, koga bom podprl kot urednik Spletnega časopisa v tednu pred glasovanjem.

Kateremu predsedniškemu kandidatu bi dali glas?

  • Romana Tomc (58%, 973 Votes)
  • Andrej Šiško (13%, 224 Votes)
  • Borut Pahor (8%, 127 Votes)
  • Ljudmila Novak (6%, 95 Votes)
  • Marjan Šarec (5%, 83 Votes)
  • Suzana Lara Krause (5%, 81 Votes)
  • Angelca Likovič (3%, 52 Votes)
  • Maja Makovec Brenčič (1%, 20 Votes)
  • Boris Popovič (1%, 17 Votes)

Total Voters: 1.672

Loading ... Loading ...

 

 

 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu