Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Prva Krause, zadnja Tomčeva, Pahor in Šarec vmes.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th oktober 2017, 12:21 dop

Največ sreče pri žrebanju vrstnega reda na glasovnicah je imela predsedniška kandidatka Suzana Lara Krause (SLS). Tadeja Romih je zanjo izvlekla številko ena na glasovnici. To številko je želel odvetnik Franci Matoz, ki je zastopal župana Kopra Borisa Popoviča (Slovenija za vedno). Pa tudi številni drugi zastopniki kandidatov.

Jasnovidni Matoz

[wp_ad_camp_2]

Franci Matoz, ki je med žrebanjem sedel ob meni, je številko vlekel zadnji. Pred tem se je izkazal za precejšnjega jasnovidca. Za kar polovico kandidatov, ki so vlekli številke, je kar po vrsti zadel, kakšno bo njihovo število. Sam sem zgrešil pri čisto vseh teh napovedih.

Zalomilo se je Matozu šele pri dolgonogi mladi direktorici SLS Romihovi, ki je povlekla, kar je želel on: število ena. Matoz je zadnji prevzel številko štiri za Popoviča. Ta je pač preostala.

Prišla sta Šarec in Makovec Brenčičeva

Od predsedniških kandidatov sta na žrebanje osebno prišla župan Kamnika Marjan Šarec in kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič.

Udeležba kandidatov ni obvezna, številke vlečejo njihovi zastopniki.

Prvi je v dvorano v Hotelu Slon, kjer so žrebali, prišel Šarec, ki ga je pozdravil predsednik državne volilne komisije Anton Gašper Frantar in z njim poklepetal o številkah in pravilih. Opozoril ga je, da sam ne bo smel vleči številke. Šarec mu je odgovoril, da si tudi ne želi.

Kaj sta govorila in kdo vse je vmes še prihajal v dvorano, si lahko pogledate na video posnetku:

 

Šarčevo ime bo na glasovnicah ob številu šest. Predsednik republike Borut Pahor (SD, Desus) je dobil sedmico, sledili pa mu bosta obe kandidatki bolj z desne. S številko osem Ljudmila Novak (NSi) in z devet Romana Tomc (SDS).

Petica za Šiška

[wp_ad_camp_1]

Kandidatka največje vladne stranke Maja Makovec Brenčič (SMC) je dobila število tri, Angela Likovič (Glas za otroke in družine) dvojko in Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija) petico.

Posnetek obeh kandidatov v dvorani je nastal tik pred začetkom žrebanja:

Kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič, ob njej zastopnica Romane Tomc Alenka Jeraj (SDS), čisto levo sedi župan Kamnika in predsedniški kandidat Marjan Šarec

Na glasovnicah bodo kandidati tako:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu