Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Žrebanje vrstnega reda kandidatov na glasovnicah jutri

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd oktober 2017, 02:00 pop

Žrebanje vrstnega reda kandidatov na glasovnici na predsedniških volitvah bo jutri v torek v hoteli Slon, so nekaj pa popoldnevu sporočili iz državne volilne komisije.

Zaplet Cepič

Žrebanje je bilo najprej načrtovano za petek prejšnji teden, a se so ga morali prestaviti, ker sta se v sredo presenetljiva pojavila dva nova kandidata: Andrej Šiško in Aleš Ivan Cepič Ambassador.

Šiško, ki je bil pred manj kot desetletjem v zaporu, je tik pred iztekom roka kandidaturo vložil pravilno. Kandidatov bo zato devet: Ljudmila Novak (NSi), Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca), Maja Makovec Brenčič (SMC), Borut Pahor (SD, Desus), Boris Popovič (Slovenija za vedno), Angela Likovič (Glas za otroke in družine), Romana Tomc (SDS), Suzana Lara Krause (SLS) in Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija). Zapletlo pa se je zaradi Cepiča, ki ji je namesto pet tisoč priložil natančno 57 podpisov. 4933 premalo. Cepiču je morala DVK najprej vročiti odločbo, da so ga zavrnili. Že zaradi tega so morali preložiti žrebanje v petek in začetek tiska vseh gradiv za volitve.

Na zavrnitev kandidature se je Cepič še pritožil. O pritožbi je vrhovno sodišče že odločilo in jo – pričakovano – zavrnilo.

Še zadnji glasovi na referendumu

Danes državna volilna komisija popoldan prešteva še zadnje glasove po pošti iz tujine na referendumu o drugem tiru. Ti zadnji glasovi ne bodo vplivali na nič zalo pomembnega.

Rezultat je doslej takšen:

Premierova zahvala članom

Za prispevek k zmagi na referendumu se je članom SMC zahvalil premier Miro Cerar, ki je ocenil, da je ta kampanja za stranko pomenila pomemben preizkus volje, odločnosti, znanja in povezanosti.  “Opravili smo ga z odliko in kljub napornim soočenjem z očitki nasprotnikov, uspeli tisti del javnosti, ki je svojo določitev izrazil na volišču, prepričati v koristi drugega tira. Zmaga razuma je v tem primeru vredna zlata,” je zapisal Cerar, ki opozarja, da pa že poteka volilna kampanja za predsednika države. O tem je zapisal: “V SMC imamo kandidatko, ki pooseblja odločno, sočutno, povezovalno in dejavno držo, zato verjamemo, da bo Maja Makovec Brenčič, nadaljevala trend naših uspehov.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu