Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Predalič sekretar vlade, Bobnarjeva in Ermenčeva sta bivši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

Po izvolitvi ministrov v državnem zboru in predaji poslov vodenja vlade med Marjanom Šarcem in Janezom Janšo, je nov vlada ponoči ustanovila krizni štab za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, razpravljala je o ukrepih za zajezitev epidemije in opravila prva pomembna imenovanja in menjave.

Za generalnega sekretarja vlade so imenovali Boža Predaliča, ki je to delo v preteklosti že opravljal. Vsi trije podpredsedniki koalicijskih strank pa imajo status podpredsednikov vlade: gospodarski minister Zdravko Počivalšek (SMC), obrambni Matej Tonin (NSi) in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (DeSUS). Podobno je bilo tudi že v prejšnji vladi.

Primopredaja poslov med dosedanjim predsednikom vlade Marjanom Šarcem in novim predsednikom Janezom Janšo. Foto: vlada

Odstavili Bobnarjevo in Ermenčevo

Vlada je takoj odstavil generalno direktorico policije Tatjana Bobnar, za vršilca dolžnosti generalnega direktorja je imenovala Antona Travnerja, razrešili so tudi Alenko Ermenc kot načelnico Generalštaba Slovenske vojske in Dejana Matijeviča kot generalnega direktorja Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo. Za šefa vojaških obveščevalcev je vlada imenovala Andreja Osolnika.

Vlada je premieru in ministrom imenovala državne sekretarjev (namestnike). V kabinetu premiera: Vinka Gorenaka, Igorja Senčarja in Žana Mahniča

Po ministrstvih pa:
Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti: Cveta Uršiča in Matejo Ribič
Ministrstvu za finance: Petra Ješovnika in Kristino Šteblaj;
Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport: Jureta Gašpariča;
Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo: Aleša Cantaruttija in Simona Zajca;
Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: Damjana Stanonika in Jožeta Podgorška;
Ministrstvu za javno upravo: Urško Ban;
Ministrstvu za kulturo: Ignacijo Fridl Jarc;
Ministrstvu za notranje zadeve: Franca Kanglerja;
Ministrstvu za pravosodje: Matica Zupana;
Ministrstvu za obrambo: Damijana Jaklina in Uroša Lampreta;
Ministrstvu za okolje in prostor: Metko Gorišek;
Ministrstvu za infrastrukturo: Blaža Košoroka;
Ministrstvu za zunanje zadeve: Gašperja Dovžana in Toneta Kajzerja;
Ministrstvu za zdravje: Andreja Možino;

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko: Moniko Kirbiš Rojs;
V Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu: Dejana Valentinčiča.

Miro Petek je šef UKOM

Vlada je s položaja direktorice Urada za komuniciranje razrešila Kristino Plavšak Krajnc in za vršilca dolžnosti direktorja imenovala Mira Petka.

S položaja direktorja Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo je vlada razrešila Rada Feleta in za vršilko dolžnosti direktorja službe imenovala Katjo Triller Vrtovec.

Vlada je izdala odločbo, s katero je zdaj ministrico Lilijano Kozlovič razrešila s položaja generalne direktorice Agencije Republike Slovenije za okolje ter za vršilca dolžnosti generalnega direktorja agencije imenovala Iztoka Slatinška.

Vlada je sprejela Sklep o določitvi števila delovnih mest, za katera se lahko v kabinetu sklenejo delovna razmerja za določen čas. V kabinetih posameznih ministrov in v kabinetu generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije je lahko do sedem delovnih mest, za katera se delovno razmerje sklene za določen čas. V kabinetih ministrov, ki imajo po enega državnega sekretarja, je lahko do sedem delovnih mest, za katera se delovno razmerje sklene za določen čas. V Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije število delovnih mest, za katera se delovno razmerje sklene za določen čas, ni omejeno, ne sme pa presegati števila delovnih mest, predvidenega s kadrovskim načrtom.

Vlada je izdala generalnemu sekretarju vlade Božu Predaliču pooblastilo za izjavljanje volje republike Slovenije kot edine delničarke ali edine družbenice v gospodarskih družbah.

Fotografija je s prve seje vlade:

Prva seja tretje vlade Janeza Janše.
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu