Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Preiskovanja: Jani Möderndorfer ujel Anžeta Logarja po plači

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th oktober 2018, 09:18 dop

Po plači med poslanci se je Jani Möderndorfer (SMC) v dveh mesecih iz 53 povzpel na 25 mesto. Plača, poslanci so jih dobili včeraj, se mu je povišala, ker ga je pred odhodom na počitnice julija koalicijska večina izvolili za šefa komisije, ki od prejšnjega tedna preiskuje, kako se je milijarda dolarjev iz Irana preko NLB razpršila na slabih deset tisoč računov po svetu.

Dohitel Logarja, Grimsa še ne

Predsednik najnovejših preiskovalcev Jani Möderndorfer Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Na plačni lestvici je Möderndorfer skoraj dohitel Anžeta Logar (SDS), ki vodi preiskovalno komisijo za banke, ki je nenavadno dogajanje v povezavi z Iranom odkrila in te dni že potrjuje poročilo o svojih ugotovitvah o tem.

Ni pa Möderndorfer po plači še dohitel šefa komisije za nadzor obveščevalcev Branka Grimsa (SDS). Komisija, ki jo vodi Grims, je afero razkrila javnosti in o nenavadnih transakcijah ta teden potrdila delno poročilo za državni zbor.

Grims je po plači na 18 mestu.

Möderndorfer je bil s 4172 evri bruto julija po višini plače med 90 poslanci na 53 mestu, takrat tik za Marijanom Pojbičem (SDS) s 4185 evri in pred Jankom Vebrom (SD) s 4160 evri. Veber je prejšnji teden nekoliko presenetljivo SD poskusil prepričati, da bi ga podprli za kandidata za predsednika republike proti Borutu Pahorju. A mu je – to pa ni bilo presenetljivo – spodletelo. Stranka je podprla svojega nekdanjega predsednika Pahorja.

Preoptimistična napoved rasti

Ker je bil sredi julija imenovan za šefa preiskovalne komisije, je bil s 4588 evri Möderndorfer avgusta že na 29 mestu. Še bolj je napredoval ta mesec. A ocena, ki sem jo zapisal prejšnji mesec, da se bo povzpel proti prvi deseterici najbolje plačanih, kjer je v bolj daljni preteklosti že bil, je bila preoptimistična. S 4675,4 evri je Moderndorefer zdaj na 25 mestu, pred njim je Anže Logar s 4689,67. Grims je prejel na 18 mestu 4.849,62 evrov bruto plače.

Anže Logar (SDS) Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Na desetem mestu med poslanci je, kot že prejšnji mesec, podpredsednik zbora Matjaž Nemec (SD) s 4.999,07 evri, čisto na vrhu pa z bruto 5863,56 evrov Milan Brglez (SMC).

Od pomembnejših poslancev najdemo predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janšo (SDS) na 73 mestu s 4.036 evri bruto. Nizko plačo ima, ker v državnem zboru ni prevzel nobene pomembnejše funkcije. Predsedniška kandidatka Ljudmila Novak (NSi) je na 39 mestu s 4365,14 evri plače.

Na dnu mladi

[wp_ad_camp_3]

Čisto na dnu lestvice pa sta tudi tokrat Teja Ljubič (SMC) s 3685 evri in Miha Kordiš z bruto 3.696,41€. Le za odtenek višje plačilo sta dobila Jernej Vrtovec (NSi) in Andrej Čuš (nepovezani) s 3722 evri bruto.

Ti poslanci dobivajo najnižje plače, ker ne vodijo ničesar in so mladi in zato dobijo tudi le malo dodatka za delovno dobo.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu