Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bratušek: Zakaj tajno kupujete ograjo za mejo proti Hrvaški?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th februar 2017, 09:17 pop

Pojasnila, zakaj je vlada panelno ograjo, ki jo postavlja na meji s Hrvaško, kupila brez javnega razpisa in pri neznanem podjetju, zahteva poslanska skupina nepovezanih poslancev.

Kako se je povečal zaslužek prodajalca ograj, kaže grafika. S klikom lahko grafiko povečaš:

Graf kaže, kako so nenadoma poskočila nakazila iz proračunu podjetju Minis. Vir: Erar

O zahtevi, naj vlada pojasni svoje ravnanje, bo odbor za nadzor javnih financ državnega zbora, ki ga vodi Andrej Šircelj (SDS) razpravljal ta teden v sredo.

Zahtevo za razpravo  je prva podpisala nekdanja premierka Alenka Bratušek, ki vodi Zavezništva socialno-liberalnih demokratov. Na posnetku je v pogovoru z vodjem poslanske skupine SD Matjažem Hanom. Celotno zahtevo lahko najdete na povezavi: tukaj.

Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Takšno ograjo, opozarja Bratuškova, je mogoče kupiti v vsaki trgovini. Z nabavo, ker velikega begunskega vala več ni, se ne mudi, da običajnih postopkov javnega razpisa ne bi bilo mogoče izpeljati.

V zahtevi za razpravo Bratuškova opozarja še, da je po javno dostopnih podatkih vlada do danes za postavljanje ograje porabila več kakor tri milijone evrov, na meji naj bi bilo postavljene 194 kilometrov ograje.

Zaradi protestov proti žični ograji, pa je vlada sčasoma začela kupovati panelne ograje brez javnega razpisa, pri neznanem podjetju in po tajnem postopku.

S panelnimi ograjami vlada nadomešča že postavljene iz vojaške rezilne žice.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu