Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golobič o tatinski združbi za TEŠ6 in kupljenih medijih

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd september 2017, 01:40 pop

Kar nekaj kritik in ostrih odzivov sem si nakopal ob zvezdniškem soočenju predsednika republike Boruta Pahorja in Gregorja Golobiča pred preiskovalno komisijo za TEŠ6, zaradi kratkega sporočila na družabnem omrežju.

Vladni projekt za krajo

Nekdanja koalicijska partnerja Gregor Golobič in Borut Pahor v državnem zboru Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Poslušal sem, kaj nekoč šefa dveh največjih vladnih strank, nekdanji premier in takrat predsednik SD Pahor in šef Zaresa Golobič, govorita o nekdanjem skupnem vladanju, ki se je končalo precej neslavno.

Na twitterju sem, ker se mi je zdelo zanimivo, kratko povzel izjavo Golobiča, ki je pred komisijo ogorčen govoril o tem, da je bila termoeletrarna po njegovem „zasnovana kot alibi za krajo, nikoli kot energetski projekt.“.

O TEŠ6 je dejal celo: „Zamišljen je bil kot priložnost, da lahko skupina ljudi ukrade nekaj sto milijonov in da jih bo kradla še naprej skozi uvoz indonezijskega premoga…“

Nevarna dvoumnost o Golobiču

[wp_ad_camp_4]

To sem skrčil v kratko sporočilo, ki je bilo takšno:

Odzivi so bili ostri. Najprej sem jih slišal od nekdanje šefice kabineta nekdanjega predsednika državnega zbora Pavla Gantarja (Zares) Jelene Alekšić, da sem to narobe slišal. Potem se je oglasil nekdanji tesni Golobičev sodelavec v LDS in Zares Bogdan Biščak, ki mi je pripisal, da okoli mene letajo leteči sloni.

Takole je bilo videti:

 

 

Gregor Golobič se je sčasoma odzval bolj blago, da sem slabo poslušal in da je na voljo posnetek.

Kar je res: ogledati si je mogoče video posnetek.

Obramba mogočnih gospodarjev

[wp_ad_camp_3]

Ideološki propagandisti skrajne levice, ki skrbijo za propagandne vložke, pa so se oglasili celo na značilne domoljubne slovenske načine, s katerimi branijo svoje gospodarje. Denimo tako:

Najprej sem pomisli, da zanikajo, da bi Golobič govoril, kar pač je. Sčasoma sem ugotovil, da gre za nekaj drugega.

No. Še enkrat: Golobič je res govoril, kar sem zapisal. Morda sem pa res zapisal nekoliko dvoumno.

Še pomislil nisem, da bi kdo to lahko prebral na način, da je Gregor Golobič obtožil samega sebe. Takšnega politika še nisem srečal.

Obtožil je druge. Logično. Projekt TEŠ6 sam. In Pahorja, da se kot šef vlade ni izkazal. Kar celo vsi vemo, da se ni. Kot šef vlade je bil Pahor precejšnja katastrofa.

Kdo pozna to državo, če ne Golobič

[wp_ad_camp_2]

Ni prvič, da smo to slišali. In zato sem tudi dodal, da vse skupaj ni novost. “Novota”, sem zapisal, ker je to besedo pred časom uporabilo pravosodno ministrstvo ob primeru Janković.

Pred preiskovalno komisijo je Golobič vztrajal, da Teš6 ni bil “energetski projekt” In da je to “projekt tatinske združbe, projekt sežigalnice evrov.” Opozoril je še, da je z okoljskega vidika stvar tudi povsem zavožena.

Kar je tudi znano in res.

O medijih in novinarjih pa je ocenil, da so: “Kupljeni z denarjem. Večina. Žal.”

Če se kdo na to državo in medije spozna, je to zanesljivo Golobič. Zato je vredno prisluhniti in dvakrat prebrati.

Državo je soustvarjal. Z Janezom Drnovškom in s Pahorjem ji je vladal. In takšna je.

Med soočenjem Boruta Pahorja in Gregorja  Golobiča Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Da bo predstavljenih več plati, je dobro pogledati še sporočilo, ki ga je o dogajanju na preiskovalki spisal nekdanji minister Zares Matej Lahovnik, ki z Golobičem ni v najbolj idiličnih odnosih. Tole je zapisal:

 

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu