Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Predsedniška kandidatka SLS: Suzana Lara Krause

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 31st avgust 2017, 01:44 pop

Suzano Laro Krause je glavni odbor slovenske ljudske stranke (SLS) ta teden potrdil za kandidatko za predsednico republike Slovenije. Bolj uradno pa so jo v SLS predstavili danes.

Politiki iz Destrnika

[wp_ad_camp_3]

Predsedniška kandidatka med predsednikom SLS Markom Zidanškom (desno) in predsednikom glavnega odbora Igorjem Drakslerjem (levo). Foto: SLS

Ker ljudska stranka nima poslancev, bo morala za kandidaturo zbrati najmanj tri tisoč overjenih podpisov volivcev. Suzana Lara Krause, ki se je rodila 15. marca 1979 v okolici Ptuja, je, kot jo predstavljajo v SLS, bila podpredsednica odbora SLS Destrnik, nekajkrat vodja volilnega štaba, aktivna v mestnem odboru SLS Ptuj in regionalnem odboru SLS Ptujsko–Ormoška. Članica Izvršilnega odbora SLS je od začetka novembra 2014.

Destrnik je zanimiva občina, iz katere prihajata dva pomembna politika: evropski poslanec in podpredsednik SDS Milan Zver in nekdanji župan in poslanec SDS Franc Pukšič, ki pa je pred leti prestopil k SLS.

Ni roke, ki umije roko

[wp_ad_camp_4]

Suzana Lara Krause je samozaposlena, ukvarja se s prevajanjem, lektoriranjem in oblikami drugega učenja. Leta 2007 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je profesorica slovenščine in ruščine.

Predstavitev predsedniške kandidatke. Foto: SLS

»Sem kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre,“ so iz stranke sporočili, kako kandidatka sama predstavlja svojo kandidaturo.

Danes pa je pvoedala še

»Skrivnost dobrega voditelja je v tem, da je sposoben priznati svoje manke in k sodelovanju povabiti prave ljudi. Dober voditelj ni nadut in se ne počuti ogroženega, ko se obkroži s sposobnimi ljudmi. Zna povezovati in sodelovati. Je mediator, ko je to potrebno. In odločno zagovarja svoja stališča, ko situacija to zahteva. Vendar ena sama mravljica, ne zgradi velikega mravljišča, ki bo sposobno kljubovati slabim vremenskim razmeram, zato bom kot predsednica vse svoje sokandidate povabila k sodelovanju, da predlagajo, pomagajo.  To si lahko privoščim z vso iskrenostjo, ker v moji zgodovini ni roke, ki roko umije.«

Tri največje stranke še brez

Po predsednici NSi Ljudmili Novak je to druga kandidatka. In tudi šele druga povsem strankarska. Moških, ki nameravajo kandidirati, je več: predsednik Borut Pahor, veleposlanik Milan Jazbec, župan Marjan Šarec. Da omenim le tri.

Tri največje stranke v državnem zboru (SMC, SDS in Desus) kandidata še niso predstavile.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu