Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Hanžek zaradi Magne izstopa iz gibanja TRS: „To je kot Teš6“

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th avgust 2017, 06:31 pop

„Kako je pa to tako hitro prišlo vem. Samo razmišljal sem o tem. Vsekakor pa bom res izstopil,“ je poslanec Matjaže Hanžek potrdil, da izstopa iz društva TRS, ker se je to odločilo, da se ne pritoži na okoljsko dovoljenje podjetju Magna.

“To so nesprejemljivi vzorci…”

[wp_ad_camp_3]

„To je vzorec iz TEŠ6. Tam so ves čas pritiskali na ljudi. Vsak je bil kar zločinec, če je v lokalni skupnosti kaj podvomil. Rekli so: kradeš delovna mesta. Preganjali so tiste, ki so bili proti.“ je Hanžek, ki v parlamentu vodi preiskovalno komisijo za TEŠ6, povedal, da je ogorčenj nad pritiski in dogajanjem. Opozoril je, da bi zanj bil problem, če Magna ne bi imela drugih možnih lokacij, pa jih je polno tudi v Sloveniji.
„Vse skupaj mi je sumljivo,“ je dejal Hanžek in dodal: „Poglejte; za multinacionalko, ki menda obvlada vse, je formalno vlogo vloži napačen človek, imeti hočejo veliko količino vode, ko pa nekdo vpraša, kako je to sploh mogoče, pa je takoj pol manj, hočejo podreti gozd za nadomestna zemljišča, ko se nevladne organizacije razjezijo, pa se kar najdejo druge lokacija in ni podiranja… Ne morem drugega kot dvomiti.“

Izstop iz poslanske skupine že prej

[wp_ad_camp_4]

Hanžek je še opozoril, da je bilo ob sprejemanju zakona za Magno v državnem zboru govora o tri tisoč delovnih mestih, zdaj jih je 400, ostalo je megleno. Ko je bila ponudba japonskega podjetja za visoko tehnološko tovarno v Mariboru, je bilo vse tiho, tu pa gre vse na vrat na nos, je opozoril.

V državnem zboru je Hanžek, ki je bil izvoljen na listi koalicije Združena levica, nepovezan poslanec. Iz poslanske skupine Levice je izstopil pred počitnicami, ker se ni strinjal z načinom združevanje IDS Luke Meseca in TRS Violete Tomić.

Stranko Trs je Hanžek nekoč vodil.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu