Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Hanžek zaradi Magne izstopa iz gibanja TRS: „To je kot Teš6“

(Last Updated On: 29/08/2017)
image_pdfimage_print

„Kako je pa to tako hitro prišlo vem. Samo razmišljal sem o tem. Vsekakor pa bom res izstopil,“ je poslanec Matjaže Hanžek potrdil, da izstopa iz društva TRS, ker se je to odločilo, da se ne pritoži na okoljsko dovoljenje podjetju Magna.

“To so nesprejemljivi vzorci…”

„To je vzorec iz TEŠ6. Tam so ves čas pritiskali na ljudi. Vsak je bil kar zločinec, če je v lokalni skupnosti kaj podvomil. Rekli so: kradeš delovna mesta. Preganjali so tiste, ki so bili proti.“ je Hanžek, ki v parlamentu vodi preiskovalno komisijo za TEŠ6, povedal, da je ogorčenj nad pritiski in dogajanjem. Opozoril je, da bi zanj bil problem, če Magna ne bi imela drugih možnih lokacij, pa jih je polno tudi v Sloveniji.
„Vse skupaj mi je sumljivo,“ je dejal Hanžek in dodal: „Poglejte; za multinacionalko, ki menda obvlada vse, je formalno vlogo vloži napačen človek, imeti hočejo veliko količino vode, ko pa nekdo vpraša, kako je to sploh mogoče, pa je takoj pol manj, hočejo podreti gozd za nadomestna zemljišča, ko se nevladne organizacije razjezijo, pa se kar najdejo druge lokacija in ni podiranja… Ne morem drugega kot dvomiti.“

Izstop iz poslanske skupine že prej

Hanžek je še opozoril, da je bilo ob sprejemanju zakona za Magno v državnem zboru govora o tri tisoč delovnih mestih, zdaj jih je 400, ostalo je megleno. Ko je bila ponudba japonskega podjetja za visoko tehnološko tovarno v Mariboru, je bilo vse tiho, tu pa gre vse na vrat na nos, je opozoril.

V državnem zboru je Hanžek, ki je bil izvoljen na listi koalicije Združena levica, nepovezan poslanec. Iz poslanske skupine Levice je izstopil pred počitnicami, ker se ni strinjal z načinom združevanje IDS Luke Meseca in TRS Violete Tomić.

Stranko Trs je Hanžek nekoč vodil.

(Visited 25 times, 1 visits today)
One Comment

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: