Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Priseljevanje: Desetina Eritrejcev pripotovala iz Italije

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st avgust 2017, 11:01 dop

V Slovenijo je v okviru projekta premestitev migrantov iz Italije pripotovalo deset državljanov Eritreje, so danes sporočili iz notranjega ministrstva. V Slovenijo je bilo doslej premeščenih 217 oseb iz Italije in Grčije: 149 državljanov Sirije, 45 državljanov Eritreje, 17 državljanov Iraka in šest oseb brez državljanstva.

Tretjina načrtovanih preselitev izvršenih

Število premeščenih oseb doslej je 38,3 odstotkov zaveze, za katero se je odločila vlada.

Vlada je konec maja in junija 2017 sporočila, da bo prevzela še dve skupini iz Italije in Grčije, so še sporočili iz MNZ.

Zadnji podatki, kje so nastanjeni prosilci za zaščito in tisti, ki so zaščito že dobili, za 18.7.2017, so:


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu