Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Odziv stranke Glas za otroke in družine: Nismo GOD

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th julij 2017, 08:29 dop

Na članke, ki jih objavlja spletni časopis, so se odzvali iz nove stranke Aleša Primca. Ni jim všeč, ker zanje občasno uporabljam kratico GOD. Norma M. Korošec je v njihovem imenu sporočila: “Na vaši spletni strani spletnicasopis.eu sem zasledila, da našo stranko napačno nazivate GOD. Polno ime naše stranke je Glas za otroke in družine, imamo skrajšano ime ZA OTROKE!, kratice pa nimamo. Upam, da boste v prihodnje uporabljali pravi naziv – ZA OTROKE!, in da boste v članku Vlada s 97.000 evri v referendumsko kampanjo za 2TDK popravili napako in namesto GOD napisali ZA OTROKE!.”

Stranke brez kratic in celo krajšav

Za stranke v medijih, tudi v spletnem časopisu, praviloma, ko o njih pišemo, uporabljamo kratice in ne cela ali skrajšana imena. A to vedno ni mogoče. Stranka Aleša Primca ni prva, ki uradno sploh ni prijavila kratice. Skrajšano ime, ki ima na koncu klicaj, pa je dodatno neobičajno. Podobna težava je tudi z Zavezništvom Alenke Bratušek, ki v registru podobno ni prijavil kratice, zahtevajo pa, da o njih pišemo kot o ZSLD.

Nekdanja premierka Alenka Bratušek. Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Pri Bratuškovi, kljub zahtevam, da bi morali pisati o ZSLD, česar v registru strank ni, sam raje uporabljam skrajšano ime Zavezništvo, ki je ljudem bolj znano.

Podobno je nekoč imela le skrajšano ime, brez kratice, stranka Zares. S polnim imenom Zares – socialno liberalni. Poimenovanje se je, ker je kratko, uveljavilo kot kratica.

Najbolj ekstremen primer pa je najnovejša stranka Levica Luke Meseca, ki nima ne skrajšanega imena in ne kratice. Je pa kratko že ime samo.

V medijih pa smo jih skrajšali kar v L, kar je tudi lahko sporno.

Kakšno oznako uporabiti za novo stranko Aleša Primca?

View Results

Loading ... Loading ...

Avtor naslovne fotografije Aleša Primca je Robert Fojkar Komac.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu