Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Biziljeva za en glas ostaja, odstopil predsednik programskega sveta

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th julij 2017, 08:39 pop

Ker je za razrešitev Ljerke Bizilj glasovalo premalo svetnikov, Biziljeva ostaja direktorica Televizije Slovenija.  Za razrešitev je bilo 14 svetnikov, pet proti, štirje so se vzdržali. Zaradi takšnega razpleta so kot programski svetniki takoj odstopili predsednik Miran Zupanič in člana programskega sveta Sašo Hribar in Domen Savič.

Ne morem zastopati nedoslednega organa, odločitev je v škodo tej hiši in slovenski javnosti, je odstop pojasnil Zupanič. Že pred glasovanjem pa je Savič povedal, da bi zavrnitev odstavitve pomenila, da “pljunemo v obraz generalnemu direktorju, varuhinji in tudi samemu sebi”.

Da bo napeto, je bilo jasno že od začetka. Igorju Kaduncu je, naj umakne svoj nepremišljen in slabo pripravljen predlog za soglasje k odstavitev Ljerke Bizilj že na začetku seje programskega sveta predlagala Petra Ložar, ki v njem zastopa največjo stranko v parlamentu SMC.

Da ne bo umika odločili vzdržani

A generalni direktor RTV sam tega ni storil. Opozoril je, kot je že v intervjuju za spletni časopis, da odnosa do fašizma ne bi smeli relativizirati in opozoril, da, ko je hrvaški državni reprezentant po tekmi vzel v roke mikrofon in »pozdravil« množice s vzklikom »za dom spremni«, ga je mednarodna nogometna zveza kaznovala za več let”.

Za predlog, da bi od Kadunca programski svet zahtevali, naj odstavljanje Biziljeve vrže v smeti, čeprav je bila Ložarjeva zelo kritična, ob potrjevanju dnevnega reda ni glasovalo dovolj programskih svetnikov. Za predlog Ložarjeve je bilo pet svetnikov, proti sta bila dva, vzdržalo se jih je pa 14.

Ker za črtanje odstavljanja Biziljeve z dnevnega reda ni bil dovolj glasov, bo programski svet o tem, ali Biziljevo predčasno odžagati, danes še razpravljal in odločal. Kako se bo merjenje moči med najpomembnejšima direktorjema, Biziljevo, ki televizijo vodi tri leta in Kaduncem, ki je generalni direktor zavoda RTV Slovenija dva meseca, po teh prvih reakcijah svetnikov ni povsem predvidljivo.

Intervju, v katerem direktor RTV Slovenija Igor Kadunc pojasnjuje razloge in ozadje za spletni časopis:

Igor Kadunc: “Če bo cela Evropa o tem govorila, pač bo”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu