Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janko Medja: Drago Kos ni bil nesmotrn

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th junij 2017, 06:25 pop

Nisem spremljal tega dogajanja, je Janko Medja, ki je na vrhu NLB nasledil Boža Jašoviča, povedal, da ne more komentirati Jašovičevih reakcij na iransko milijardo v času embarga. Pred preiskovalno komisijo za banke jepričal takoj za Jašovičem. Dodal je, da bi ga pa pri milijardi dolarjev kdo najbrž opozoril; v nekem drugem primeru so ga pri manjšem znesku pologa opozorili.

Nekdanji direktor NLB Janko Medja Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Je 800.000 evrov za Kosa veliko?

Odločitev je bila pač sprejeta, pa je Medja pojasnil, zakaj so v NLB najeli nekdanjega kriminalista in šefa KPK Draga Kosa, da je za 800.000 evrov pregledal enajst naložb NLB in v večini primerov predlagal, naj banka ne sproža postopkov proti tistim, ki so jih vodili.

Predsednik komisije Anže Logar (SDS) je opozoril, da ima banka lastne službe, ki to preverjajo in dodal, da je preiskovalna komisija sama pregledala več primerov za krepko manjšo vsoto in vprašal, ali je bilo smotrno za enajst pregledov plačati 800.000 evrov.

Medja je odgovoril, da teh pregledov ni plačal proračun. Plačala jih je  NLB, ker so ocenili, da je zunanja pomoč nujna in zato objavili razpis.

Je pa Medja dodal, da je banka prej res preživela zaradi milijardne državne dokapitalizacije.

O zaslišanju Boža Jašoviča več:

Jašovič o kršitvi embarga: Nič nisem vedel o milijardi

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu