Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Afera Bulmastifi: Prijeli tožilko Kotnikovo

(Last Updated On: 29/03/2017)
image_pdfimage_print

Domnevno zaradi zlorabe uradnega položaja, ker bi naj novinarju Mitji Lomovšku predala zaupno tožilsko dokumentacijo o primeru bullmastifi, je policija danes zjutraj na primorskem prijela tožilko Dragico Kotnik in jo odpeljala na sodišče v Ljubljano.

Nenavadno: sedem let po dogodku 

Med prvimi je o dogodku javnost, ob velikih medijih, na družabnih omrežjih opozoril Bojan Požar, ki je o ozadju afere po dogodku javnost obveščal obsežno in drugače kot večina medijev, najbrž tudi zaradi Lomovška.

Povezava se odpre tudi, če kliknete na posnetek Požarja.

! @policija_si potrdila aretacijo suspendirane tožilke Dragice Kotnik: https://t.co/VZZ8BAVbxT.

— BojanPožar (@BojanPozar) March 29, 2017

Če je razlog za priprtje zadnja leta suspendirane tožilke Kotnikove res dokumentacija o dogodku, ko so psi do smrti pogrizli svojega lastnika Saša Baričeviča, je to precej nenavadno. Od dogodka leta 2010 namreč mineva že sedem let.

Obveščanje javnosti pa ni največji kriminal.

Tožilko bi lahko že davno aretirali in privedli pred sodišče.

Že leta 2006 so isti psi ranili mimoidočega.

Atos, Atlas in Joy so bili zato odvzeti in napoteni v zavetišče.

A so jih pozneje vrnili Baričeviču, pomembnemu zdravniku in lastniku klinike Barsos, ki ni bil brez vpliva na pomembne politike.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: