Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Afera Bulmastifi: Prijeli tožilko Kotnikovo

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 29/03/2017)

Domnevno zaradi zlorabe uradnega položaja, ker bi naj novinarju Mitji Lomovšku predala zaupno tožilsko dokumentacijo o primeru bullmastifi, je policija danes zjutraj na primorskem prijela tožilko Dragico Kotnik in jo odpeljala na sodišče v Ljubljano.

Nenavadno: sedem let po dogodku 

Med prvimi je o dogodku javnost, ob velikih medijih, na družabnih omrežjih opozoril Bojan Požar, ki je o ozadju afere po dogodku javnost obveščal obsežno in drugače kot večina medijev, najbrž tudi zaradi Lomovška.

Povezava se odpre tudi, če kliknete na posnetek Požarja.

! @policija_si potrdila aretacijo suspendirane tožilke Dragice Kotnik: https://t.co/VZZ8BAVbxT.

— BojanPožar (@BojanPozar) March 29, 2017

Če je razlog za priprtje zadnja leta suspendirane tožilke Kotnikove res dokumentacija o dogodku, ko so psi do smrti pogrizli svojega lastnika Saša Baričeviča, je to precej nenavadno. Od dogodka leta 2010 namreč mineva že sedem let.

Obveščanje javnosti pa ni največji kriminal.

Tožilko bi lahko že davno aretirali in privedli pred sodišče.

Že leta 2006 so isti psi ranili mimoidočega.

Atos, Atlas in Joy so bili zato odvzeti in napoteni v zavetišče.

A so jih pozneje vrnili Baričeviču, pomembnemu zdravniku in lastniku klinike Barsos, ki ni bil brez vpliva na pomembne politike.

 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu