Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Brglez: “Bilo je neustavno, nezakonito in napačno”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd marec 2017, 09:31 dop

IZBRISANI

 “Danes, petindvajset let pozneje, bi bilo iskanje »krivcev« za to dejanje, ki je bilo neustavno, nezakonito in napačno, neplodno, saj jih je bilo žal preveč udeleženih; sočasno pa je neprimerno, nedostojno in zavržno še vedno predvsem namigovanje določenih političnih akterjev, da so bili med izbrisanimi samo tisti, ki naj bi nasprotovali slovenski osamosvojitvi oz. naj bi bili izbrisani špekulantje, ki so čakali, da bodo videli, kam se bo v zvezi s slovensko osamosvojitvijo obrnilo kolo zgodovine.”

 

To je v sporočilu za javnost med drugim zapisal predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC), ko je minilo četrt stoletja od nezakonitega izbrisa posameznikov, ki si ob razpadu Jugoslavije niso uredili državljanstva ali statusa tujca, država pa jim je zato odvzela pravico bivati.

Dodal je še:

“Kot poslanec in kot predsednik državnega zbora se želim vsem tistim, ki se jim je “z izbrisom” zgodila krivica, javno opravičiti za to dejanje, pa tudi za vse trpljenje, poniževanje in klevetanje, ki so ga bili deležni v času dokazovanja tega, da jim je bila storjena krivica. Z vidika funkcije, ki jo izvajam, je to opravičilo nujno, z vidika vrednot, ki sem jim zvest, pa tudi osebno.”

Predsednik državnega zbora Milan Brglez, ob njem desno Mitja Horvat (SMC) in levi Dragan Matić (SMC). Vsi trije so glasovali proti spremembi zakona o tujcih, zaradi česar je premier Miro Cerar nekaj časa zahteval celo odstop Brgleza kot podpredsednika stranke. Foto: Državni zbora/Barbara Žejavac.

Celotno sporočilo:

PDZ_SZJ_IZBRISANI_25022017

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu