Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Koliko kupcev še imajo Delo, Večer in Dnevnik

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 05/08/2018)

 

Primerjalni podatki, koliko izvodov vsak dan zadnja leta prodajo Delo, Dnevnik ali Večer, se v medijih le redko pojavijo.

Naklade vsem časopisom že desetletje dramatično upadajo in ker objavljanje slabih novic škodi, o tem časopisi ne poročajo veliko. Ni veliko člankov, ki bi predstavljali primerjave in trende.

Kar ni v časopisih se redko pojavi tudi v drugih medijih; ti namreč v veliki meri, še posebej na spletu, reproducirajo vsebine iz tiska.

Ker pa je dogajanje, ko gre za časopise, vendarle  pomembno tudi za skupnost, si je podatke vredno ogledati. Predstavljam jih v preglednici:

Za tiste, ki jih zanimajo še širši podatki, pa še to:

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 337 times, 1 visits today)

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu