Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Falcon gre v Frankfurt na nogomet

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st julij 2024, 08:11 pop

S Falconom bo po proračunski seji vlade premier Robert Golob danes odletel v Frankfurt, da bi ob 21. uri ujel začetek tekme med Slovenijo in Portugalsko, ki si jo namerava ogledati s portugalskim premierom Luisom Montengrom. Ministri bodo na proračunski seji, ki se bo začela opoldne, nadaljevali dogovarjanja o proračunskih načrtih za zadnjih dve leti vladanja, parlamentu morajo načrte zbiranja in porabe denarja v letih 2025 in 2026 predlagati do konca septembra. Po poročanju POP TV pa iz kabineta niso odgovorili, ali bo v Frankfurtu nocoj tudi premierova spremljevalka Tina Gaber, ki je bila v Nemčiji v času tekme s Srbijo, a se na posnetkih iz tekme s premierom ni pojavljala, tja pa je tudi potovala ločeno in ne s premierom.

Iz vlade so Golobove današnje načrte opisali tako: “Robert Golob bo danes, 1. julija 2024, ob 17.30 odpotoval v Frankfurt, kjer si bo ogledal nogometno tekmo med reprezentancama Slovenije in Portugalske. Tekmo si bo ogledal skupaj s predsednikom vlade Portugalske republike Luísom Montenegrom, predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem in predsednikom Portugalske nogometne federacije Fernandom Gomesom. Pred tekmo je predvideno dvostransko srečanje obeh predsednikov vlad z delegacijama. Teme srečanja bodo obsegale možnost učvrstitve odličnih odnosov med državama s poudarkom na gospodarskem področju ter sodelovanje znotraj skupine MED9 s poudarkom na razmerah na Bližnjem vzhodu in migrantski problematiki. Premier dr. Golob se bo srečal tudi z županom mesta Frankfurt Mikom Josefom, sledil bo vpis v Zlato knjigo gostov mesta Frankfurt. V Ljubljani bo pristal predvidoma ob 1.10.”

Današnja pot premiera v Frankfurt je sprožila nekaj zapletov, ker je premier zaradi preveč obveznosti prestavil ob 15. uri sklican posvet šefov vseh parlamentarnih strank o spremembi volilne ureditve po posvetovalnem referendumu, na katerem je bila večina za uvedbo preferenčnega glasu. Prestavitev skoraj takoj po vabilu je pokazala, da je v kabinetu premiera, kot je opozorila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, premalo usklajevanj in nekaj zmede.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu