Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša o obračunu na brežiški šoli: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th junij 2024, 12:08 pop

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS) je pohvalil predsednico republike Natašo Pirc Musar, ker se brez ustavnih pristojnosti ukvarja s perečim problemom, ki ga ignorira vlada Roberta Goloba, ki ima vse pristojnosti. Predsednico je opozoril, da je za težave tudi sokriva: “Netenje nestrpnosti in sovraštva, katerega vrhunec so običajno ravno fizični obračuni Romov z lokalnimi prebivalci, povzročate tisti, ki prst nenehno usmerjate v napačno stran”. Pozval jo je, da bi pomagala pri reševanju vzrokov za težave, ko gre za odnose z romsko skupnostjo in z nestrpnostjo in nasiljem, ki smo mu priča.

S tem se je Janez Janše odzval na sporočilo predsednice republike o srečanju s predstavniki občin in državnih institucij o “romski problematiki”.

Janša je v odzivu zapisal, da predstavniki lokalnih skupnosti in nekatere politične stranke, ki skušajo ob ignoranci vlade problem reševati in nanj opozarjajo, dogodka ne zlorabljajo. Oziroma, če se ukvarjanju z njim reče zloraba, ga zlorabljajo ravno toliko, kot predsednica republike na tem sestanku. Janša je zapisal še: “Netenje nestrpnosti in sovraštva, katerega vrhunec so običajno ravno fizični obračuni Romov z lokalnimi prebivalci, povzročate tisti, ki prst nenehno usmerjate v napačno stran. Predvsem pa poslanci vladajočih strank, ki so vehementno zavrnili zadnji zdravo razumski predlog županov prizadetih občin. Takrat ni bilo nobenega glasu od vas. Osnovno šolo dokonča le nekaj odstotkov romskih otrok. Njihovi starši pa kljub temu, da otrokom preprečujejo obisk šole in socializacijo, dobivajo zanje visoke socialne podpore. Ker ne dovolite, da se problem začne reševati pri izvoru, ustvarjate začaran krog, sredi katerega se potem nestrpnost in občutek, da je vse dovoljeno, sprevrže v fizične obračune, kot se je nazadnje zgodil na brežiški šoli. Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar. Podprite zakon, ko bo ponovno vložen in ki problem pomaga reševati na izvoru.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu