Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec prehitel Stevanovića, skrajno nizkotno nad Zalo Tomašič

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th junij 2024, 06:33 pop

Marjan Šarec (Svoboda) je prištetju glasovnic s posebnih načinov glasovanj po številu prednostnih glasov prehitel Zorana Stevanovića (Resni.ca) in je zdaj na devetem mestu, Stevanovića je porinil na deseto mesto. Edina žrtev sistema, ko prednostni glasovi niso bili odločilni za pridobitev sedeža, s tem ostaja Peter Gregorčič (SLS), ki je bil po številu prejetih prednostnih glasov na četrtem mestu med vsemi kandidati, a ne bo evropski poslanec, ker je ljudski stranki, da bi dosegla en mandat, zmanjkalo nekaj tisoč glasov. Zadnje glasovnice iz tujine bo državna volilna komisija sicer preštela prihodnji teden v ponedeljek.

Šarec pa ob Zali Tomašič (SDS) in Branku Grimsu (SDS) ostaja edini na levi, ki mu je na evropskih volitvah uspelo sedež pridobiti s prednostnimi glasovi mimo vrstnega reda, ki ga določajo stranke. Tomašičeva je z zadnjega mesta na listi SDS dosegla izjemen rezultat, je celo na petem mestu med vsemi. Takoj za Gregorčičem. Sramotno pa je, da so se mlade evropske poslanke takoj lotili novinarji s seksističnim naslovom, s katerim jo ponižajo na seksualni objekt za skrajne desničarje. Tak način privabljanja bralcev (za klike) je precej podel celo za levičarje med novinarji in levici podrejene medije.

Ko gre za dosežen rezultat pa je zanimivo, da je vlada takoj po volitvah, na katerih je doživel polom, za sekretarja v kabinetu šefa vlade imenovala Jureta Lebna. Leben je moral odstopiti kot minister vlade Marjana Šarca zaradi afere Maketa.

Golobu pa je Leben po odstopu pomagal, ko mu je tik pred zadnjimi volitvami prepustil svojo majhno strančico, ki jo je Golob preimenoval v Gibanje Svoboda. Po številu prednostnih glasov je Leben končal na 25. mestu, takoj za Violeto Tomić.

Za nenavaden naslov članka so v Zurnalu24 uporabili stavek, ki ga izreče Andraž Zorko, sicer direktor Valicona, ki pogosto pošilja medijem rezultate raziskav javnega mnenja brez znanega naročnika. V celoti je izjava v članku takšna:

“V nasprotju z Lukšičem pa analitik Andraž Zorko Zalo Tomašič postavlja prav v strujo skrajne desnice v SDS oziroma ob bok Branku Grimsu, ki je, kot je znano, podprl skupino SOS, ki izraža izrazito neonacistična obeležja. “SDS je na sinočnjih volitvah dobila štiri poslance, od tega dva skrajno desna, Zalo Tomašič in Branka Grimsa,” pravi Zorko. “Tomašič je bila zelo aktivna na terenu in na družbenih omrežjih, kjer so mladi volilvci, predvsem mladi moški, ki se izrazito obračajo v desno. Je idealni “match” za mlade fante, ki jih nese skrajno desno. Njena stališla niso nič manj skrajna kot stališča Branka Grimsa,” pravi Zorko.” 

Med plačniki Valicoma najdemo v zadnjem letu v aplikaciji Erar tudi GEN-I. Da v preteklosti podobnih nakazil iz GEN-I ni opaziti, ne pomeni, da jih ni bilo. GEN-I prej ni bil v Erarju, ker so se imeli za zasebni biznis Roberta Goloba, za privatnike pa ni teh podatkov.

.

Raziskovalci javnega mnenja, tisti, ki imajo znane medijske naročnike, so na tokratnih evropskih volitvah sicer močno udarili mimo. Več o tem lahko preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu