Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Srbski posli z Izraelom, naša veleposlanica pa na zagovor

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th junij 2024, 09:32 dop

V nenavadno različnem položaju sta se danes znašli Srbija in Slovenija. Srbijo Palestini naklonjeni mediji kritizirajo, ker bi naj Izraelu prodajala rakete, bombe in druge izdelke svoje razvejane vojaške industrije. Izrael je bil v organizaciji združenih narodov med državami, ki pokola v Srebrenici niso ocenile za genocid. Slovenska oblast je z obratnim stališčem sprožila precej jeze v Beogradu. Zapis o povečanem trgovanju med Srbijo in Izraelom je takšen:

Skoraj hkrati pa smo izvedeli, da je bila naša veleposlanica Andreja Purkart Martinez povabljena na zagovor na izraelsko zunanje ministrstvo, ker so poslanci Svobode, SD in Levice priznali Palestino. In to povrhu, kot sem poročal, s kršenjem pravil delovanja parlamenta, da bi to dosegli še pred EU volitvami, ki pa so jih vladne stranke potem izgubile.

Izraelci so našo veleposlanico opozorili, da je odločitev o priznanju Palestine v nasprotju s politiko EU in stališčem večine podobno mislečih držav. Pa tudi, da ta odločitev ne spodbuja miru, temveč teroristično organizacijo Hamas in da otežuje promocijo dogovora za izpustitev talcev. Hamas je vodil skupino organizacij, ki so pozdravili priznanje Palestine, kar je po oceni Izraela še en dokaz, da je bilo priznanje nagrada za terorizem.

O pogovoru z veleposlanico so javnost obvestili tako:

Malo verjetno je, da bi bila posledica izboljšano poslovno in siceršnje sodelovanje z Izraelom in veliko in vplivno skupnostjo, ki podpira to državo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu