Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Prvi rezultati DVK: SDS povozila Svobodo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th junij 2024, 12:00 dop

Nekaj po 23 uri je DVK objavil prve neuradne rezultate volitev, a so prešteli šele manj kot pol vseh glasovnic. Po preštetem so na volitvah odločno zmagale desne stranke. SDS so volivci dodelili štiri sedeže, NSi enega. Na levem delu je Svoboda dobila dva, Vesna pa enega. Za zadnji sedež pa je še nejasno ali ga bo dobila SD ali SLS. Precej nenavadno je bilo, da je 23. ure DVK preštela tako malo glasovnic. Razlog so morda tudi hkratni referendumi.

SD, ko so bili objavljeni prvi rezultati, ni zaostajala veliko za SLS in ni bila povsem brez možnosti, da vendarle še dobi mandat, ko bo preštetih več glasovnic. Po številu glasov se je z dodatnimi glasovnicami SD pozneje bližala SLS in jo tudi prehitela. Vrstni red se je pozneje še večkrat spremenil. Bilo je napeto.

Po teh preračunih, ki se lahko še spremenijo čisto pri zadnjem sedežu, za katerega poteka spopad med Matjažem Nemcem (SD) in Petrom Gregorčičem (SLS), bodo evropski poslanci:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu