Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kučanovo princesko Mojco Pašek Šetinc je na listo Svobode osebno zvabil Janković

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th junij 2024, 10:23 dop

Tik pred evropskimi volitvami je nekdanja urednica RTVS Mojca Pašek Šetinc, za katero vse kaže, da bo na EU volitvah z listo Zelenih bolj med poraženci, razkrila, da jo je v kandidaturo za poslanko Svobode leta 2022 osebno povabil Zoran Janković. Kot je znano jo je v kampanji pozneje podprl Milan Kučan, za katerega princesko je veljala že, ko je bila še urednica na RTVS. Da jo je na listo Svobode zvabil Janković, je Mojca Pašek Šetinc razkrila v izjavi pred evropskimi volitvami o vplivih srbskega predsednika Aleksandra Vučića na Goloba in Jankovića iz Srbije, ki jo je posnel Vladimir Vodušek:

Golob je namige o vplivih Vučić zanikal kot “neumnosti”. Mojco Pašek Šetinc pa je zabrisal iz stranke lani po tem, ko je javno kritizirala načrte Marjana Šarca, da bi POP TV nakazal dva milijona evrov za reklamiranje resničnostnega šova za zaposlovanja vojakov. Takrat je ocenila, da bi moral Šarec po vzoru Sanje Ajanović Hovnik odstopiti. Šarec ni odstopil. Metanje Pašek Šetinčeve iz Svobode se je zgodilo v času, ko je v parlamentu čez Goloba udarila tudi nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je danes zaposlena pri predsednici Nataši Pirc Musar. Pirc Musarjevo je za predsednico predlagal Kučan proti kandidatu Goloba in SD, ki je takrat propadel, Milana Brgleza. Brglez je danes kandidat na EU volitvah za SD, tej stranki pa tudi ne kaže najbolje.

Naziv Kučanova princeska si ji Pašek Šetinčeva priborila s tem, ker jo je Janša po eni od serijskih diskreditacij stranke SDS na TVS s podtikanji, da so fašisti, skupaj z Eugenijo Carl v odzivu na omrežju twitter označil kot Milanovi odsluženi prostitutki. Sodstvo, večina sodnikov je bila članov komunistične stranke, ko jo je v prejšnjem režimu vodil Kučan, pomembni, denimo nekdanji šef vrhovnega sodišča Branko Masleša, pa so bili celo funkcionarji te totalitarne organizacije, je Janšo za to izjavo obsodilo. Izjava je bila deloma netočna: Pašek Šetinčeva nikakor ni bila odslužen Milanov in, kot kaže zdaj, tudi Jankovićev kader. Pravo politično kariero je takrat šele začenjala.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu