Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za Asto Vrečko svetnica RTVS nedopustno pritiskala na voditeljico Odmevov Rosvito Pesek

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th junij 2024, 04:27 pop

Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek je omrežju X objavila odgovor na pisni protest, ki ji ga je poslala svetnica RTVS Barbara Brezavšček Stegeman, ki ji ni bilo všeč, kaj in kako je po odstopu Zvezdana Martića v Odmevih Peskova vpraševala ministrico za kulturo in predsednico Levice Asto Vrečko. Svetniki RTVS ne bi smeli neposredno pritiskati na novinarje, kako naj poročajo o vladajočih in kaj jih smejo vpraševati.

Ministrstvo Vrečkove je vodilo projekt menjave vodstva RTVS, da bi z “dejanševizacijo” nastavili vladi pokorne kadre. V svetu RTV je zaradi tega kot predstavnica zaposlenih pristala novinarka Brezavšček Stegeman, ki je v začetku leta za novinarsko delo prejela bruto 3.749 evrov bruto plače. Ni med najbolje plačanimi, z VIII stopnjo izobrazbe pa tudi ni med tistimi, ki so jih vladajoči politično nastavili na najvišje položaje celo brez formalne izobrazbe. Kot so, denimo, tudi člana sveta RTVS Gregorja Drnovška, zaradi katerega je, ker je le gimnazijski maturant, upravo RTVS doletela celo kazen, ker so ravnali nezakonito, ko so ga nastavili še za pomembnega urednika. Ne edinega po načelu, ni važno, če je pismen, važno je, da je naš.

Celoten odziv Rosvite Pesek na nedopusten pritisk svetnice RTVS na način poročanja o vladi je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu