Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Večina sodnikov proti zadržanju referenduma o pomoči pri smrti

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd maj 2024, 09:00 dop

Pet ustavnih sodnikov, štirje so bili proti, je zavrnila predlog za zadržanje referenduma o pomoči pri končanju življenja, ki so ga poslanci Svobode in Levice razpisali na dan evropskih volitev, da bi nanje spravili več svojih volivcev. Na isti dan bosta še referenduma o pridelovanju in zadevanju z marihuano in o prednostnem glasu na volitvah poslancev. Zadržanje so predlagali poslanci SDS in NSi. Proti so glasovali predsednik Matej Accetto, Rok Čeferin, Neža Kogovšek Šalamon, Špelca Mežnar in Katja Šugman Stubbs. Za zadržanje pa so bili Klemen Jaklič, Rajko Knez, Rok Svetlič in Marko Šorli. Sodniki Jaklič, Knez in Svetlič so tudi pisno pojasnili zakaj se z večino ne strinjajo, sodnik Čeferin pa je pojasnil, zakaj ni bil za zadržanje.

Objavljam sklep in vsa ločena mnenja, v katerih štirje ustavni sodniki pojasnjujejo, zakaj bo referendumsko odločanje sporno in do volivcev tudi nepošteno.

Sklep, s katerim je večina zavrnila zadržanje, je takšen:

Ločena mnenja pa:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu