Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cene na bencinskih črpalkah od polnoči nižje, a višje kot pred letom

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st maj 2024, 07:49 dop

Že tretjič zapored so se opolnoči zaradi nižjih cen na borzah znižale cene vseh goriv na bencinskih črpalkah izven avtocest, kjer cene določa vlada. Enako se je zgodilo tudi Hrvaškem, kjer so cene še rahlo nižje kot pri nas, vladno določene pa tam veljajo tudi na avtocestah. V drugih sosednjih državah vlade ne določajo cen.

Dizel je z 1,462 evra za liter še naprej cenejši od navadnega bencina s 1,495 evra za liter. Še nekoliko cenejši pa bo s 1,38 evra za liter dizel od polnoči na Hrvaškem, ker je tam manj obdavčen. V naši vladi razmišljajo, da bi interval določanja cen podaljšali na enkrat mesečno, s čemer bi bili, ko gre za odločanja vlad, poslej manj usklajeni s Hrvaško. Pocenilo se je ob koncu kurilne sezone tudi kurilno olje. Cene zadnje mesece nihajo tako:

Vlada z dodatnimi davki verjetno ni udarila, ker se hitro bližajo evropske volitve in bi vladnim strankam to lahko škodovalo.

Cene so zdaj nekoliko višje kot so bile konec maja lani. Čez poletje so pa lani šle navzgor.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu