Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Milović in Bešič Loredan sta to počela zasebno

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th januar 2023, 11:01 dop

Bilo je zasebne narave. Tako je minister za zdravje Daniel Bešič Loredan opisal dva sestanka z Milošem Njegoslavom Milovićem. Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je v poslanskem vprašanju ministra opozorila, da po uredbi vlade za varovanje ministrstva in ministra za zdravje skrbi policija in ministra vprašala, ali je imel, preden se je preselil, kakšne uradne ali neuradne sestanke in posvete o varnostnih dilemah. Minister je zanikal, da bi se varnostnih dilemah uradno kaj posvetoval. To, da se je o svojem varovanju posvetoval na “srečanju zasebne narave” z Milovićem in se odločil za selitev, pa je v odgovoru na poslansko vprašanje pojasnil tako:

“Izvedeni sta bila dve zasebni srečanji ministra za zdravje, Danijela Bešič Loredana, z Milošem Njegoslavom Milovićem in sicer 27. 7. 2022 in 9. 8. 2022. Šlo je za podajo osebnega mnenja Miloša Njegoslava Milovića glede ustreznosti razporeditve prostorov, v katerih na Štefanovi ulici 5, v Ljubljani, opravlja svoje delovne naloge minister za zdravje. Srečanji z ministrom sta bili zasebne narave, o prerazporeditvi prostorov je nato odločal minister v sodelovanju s pristojnimi službami Ministrstva za zdravje in v skladu s prostorskimi možnostmi ter ob upoštevanju posebnosti prostorov.”

Nenavadno razumevanje zasebnega in javnega je Loredan Bešič pokazal že pred časom, ko ga je podpredsednik sindikata Fides Damjan Polh prijavil vladi zaradi kršitve kodeksa. To je storil zaradi “manj prijazne” komunikacije, ker mu je minister in podpredsednik vlade po telefonu napovedal, da bo, če ne bo pristal na vladne predloge, da bi se izognili stavki, totalna vojna proti zdravnikom, ker je podpis sporazuma “ukazal predsednik vlade”. Torej Robert Golob. Osamili in izčrpali bodo zdravnike, lansirali že pripravljene podatke o zdravnikih, najprej podatke Fursa o zaslužkih, o 20.000 evrov visokih plačah, tudi o plači prof. dr. Beovičeve, ki jo bodo stisnili v kot, obračunali pa tudi s SDS, je napovedal minister za zdravje, pozneje pa to pojasnil, da so ga zanesla čustva, pogovor s Polhom pa, da je bil zanj zasebne narave. Zasebno sicer minister tudi zares občasno dela z dovoljenjem vlade:

Celotno vprašanje Godčeve je bilo takšno

Celoten odgovor pa:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu