Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pismo Jankoviću: Kaj bo po koncu kapitalizma, ki je vam in vaši družini omogočil obogateti?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th maj 2024, 08:23 dop

Spoštovani !

Županu Mestne občine Ljubljana gospodu Zoranu Jankoviću sem dne 2. 5. 2024 poslal elektronsko pismo, v katerem sem ga zaprosil za nekaj pojasnil v zvezi z njegovim prvomajskim govorom na ljubljanskem Rožniku. Dopis je bil poslan na njegov službeni naslov (zoran.jankovic@ljubljana.si) in (da ga ne bi spregledal) tudi na naslov glavne pisarne MOL (glavna.pisarna@ljubljana.si). Ker do danes (po 12 dneh) odgovora nisem prejel (in dvomim, da ga bom), bi županu svoja vprašanja v obliki odprtega pisma želel javno zastaviti preko medijev javnega obveščanja. Prepričan sem, da bi županovo pojasnilo zanimalo tudi vaše bralce ali gledalce. Zato vljudno prosim za objavo spodnjega dopisa.

Hvala in lep pozdrav.

Bojan Oblak, Ljubljana

Pismo županu MOL

Spoštovani gospod župan »najlepšega mesta na svetu«!

Sem rojen Ljubljančan in še vedno občan Mestne občine Ljubljana, hkrati pa aktiven državljan in nestrankarski, nekaznovan, ekološko (in drugače) osveščen ter trezno razmišljujoč človek. Kot vsako leto sem tudi letos v okviru informativnih oddaj nacionalne, pravkar temeljito »politično očiščene« in »pravoverne« RTV hiše poslušal vaš aktivističen govor na včerajšnjem prvomajskem praznovanju na Rožniku. Poslušal sem, se čudil in se spraševal. In ker si nekaterih vaših izrečenih misli ne znam razložiti, je najbolje, da se za pojasnilo obrnem neposredno na vas, gospod Janković.

Med drugim ste napovedali skorajšnji konec kapitalizma, ki da ga je treba ukiniti. Zlepa ali zgrda se bo torej potrebno posloviti od sistema, ki je vam in vaši družini omogočil obogateti, mnogim drugim pa pomagal osiromašiti. In s čim kanite ta krivični sistem nadomestiti? Morda s komunizmom, kot leta 1946, čemur je sledila likvidacija ali pregon kapitalistov, kulakov in drugih premožnežev? V tem primeru boste vi s svojimi sinovi prvi na seznamu za nacionalizacijo premoženja. In morda tudi za »odstrel« ali Goli otok.

Pozdravili ste nastop »Svobode«, v kateri se nam menda ni več potrebno bati vodnih topov. Osebno se vodnih topov v Ljubljani nisem bal niti v času prejšnje vlade, saj nisem (v okviru »proticepilskih« protestov) vandalsko razgrajal in razbijal po mestu, uničeval našo skupno lastnino, zapiral ceste in blokiral promet. Poštenim državljanom se nam policijskih ukrepov ni bilo potrebno bati. Od kod torej vaš strah pred ukrepi policije, ki so bili nujni? Ste se teh destruktivnih manifestacij morda tudi sami udeleževali in ste bili deležni curkov vode in solzivca? Se pa nekateri v času »Svobode« upravičeno bojijo policijskih pendrekov in trdih prijemov vaših varnostnikov, uperjenih zoper lastnike zemljišč na trasi predvidenega kanala C0. Vsi Ljubljančani pa se še kako bojimo onesnaženja našega edinega vira pitne vode spričo vašega nerazumnega projekta odvajanja odplak iz okoliških občin v ljubljansko čistilno napravo preko našega vodonosnika. Naši strahovi so se torej v »Svobodi« utemeljeno povečali.

Upravičeno ste izrazili skrb za malega človeka; za množico delavcev, ki životarijo ob minimalni plači. Tudi nekateri drugi obiskovalci Rožnika so (z nagljem v gumbnici) hiteli poudarjati, da je položaj delavstva danes mnogo slabši kot pred leti. Tudi to me malce čudi spričo dejstva, da državo, s tem pa tudi gospodarsko, davčno in socialno politiko vodi menda najbolj socialna (socialistična) vlada v zgodovini samostojne Slovenije, v kateri ima pomembno vlogo koalicijska stranka, ki se menda goreče zavzema za položaj proletariata in ki bi z bajoneti v morje nagnala novodobne tajkune in oligarhe tipa Boscarol. Le kako je položaj delavskega razreda potemtakem lahko tako slab? Menda ne spet zaradi Janeza Janše in »zlobne desnice«?

Gospod župan, hvaležen vam bom za vaša pojasnila na gornje dileme, ki si jih ne znam razložiti in mi ne pustijo spati.

Vaš občan in neutrudni davkoplačevalec.

Bojan Oblak

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu