Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Švarc Pipanova iz SD, iz vlade še ne: “Hvala za rože”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th februar 2024, 10:58 dop

“Hvala za rože in srečno SD!” je predsednici svoje stranke SD Tanji Fajon z odstopno izjavo sporočila Dominika Švarc Pipan. Ni pa še odstopila kot ministrica. Premieru Robertu Golobu (Svoboda) se, tako se zdi, tudi ne mudi z zamenjavanjem Švarc Pipanove, je pokazalo včerajšnje srečanje, ob katerem je Švarc Pipanova medijem sporočila, da je premieru predala poročilo o kupovanju sodne stavbe, ne pa tudi odstopne izjave. Poročilo o porabi skoraj osmih milijonov je, kot poročajo mediji, le za premiera, vsebina ni za javnost.

Tanja Fajon Foto: KPV/Žan Kolman

Prejšnji teden je Švarc Pipanova povedala, da je odstop premieru ponudila ustno, dejanske odstopne izjave pa še ne in da je to, ali bo še ministrica, stvar odločitve Goloba. Če bi mu predala odstopno izjavo, bi jo moral premier državnemu zboru poslati v tednu dni.

Premier je po pogovorih s predsednico SD Tanjo Fajon prejšnji teden napovedal, da bo sprejel odstop Švarc Pipanove, vodenje ministrstva bo začasno prevzel sam, dokler ne najdejo novega ministra. A kdaj se bo to zgodilo, je še nejasno. V vladi Švarc Pipanova zaseda položaj v kvoti SD.

Ker je izstopila iz stranke, je zdaj prosta strelka. Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je na spletu ocenil, da bi bila primerna za nosilko liste Svobode na evropskih volitvah.

Odstopna izjava ministrice iz SD je po objavi na FB takšna:

“Verjamem v socialno demokracijo, ne verjamem pa več v njeno spoštovanje znotraj – vodstva – stranke SD.

Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks.

A vabila na današnjo sejo Konference SD, čeprav sem njena članica, nisem prejela. Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar.

Z izključevanjem se stranke SD ne da rešiti. Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več.

Hvala za rože in srečno SD!

V SD so za april sklicali volilni kongres, da bi izvolili novega generalnega sekretarja, morda pa tudi celotno vodstvo. “Dogovorili smo se na moj predlog, zato, ker želim, da ima stranka priložnost, da gremo na volilni kongres. Kakšne bodo odločitve do takrat? Mislim, da vsak lahko sam presodi. Odprti bodo postopki, kandidatne liste za celotno vodstvo, organ, tudi predsedstvo, v tem predvsem priložnost za stranko,” je včeraj povedala Tanja Fajon, ki pa ni povedala, ali pričakuje resen spopad tudi za svoj položaj predsednice.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu