Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Logar, Irglova in Kaloh niso podpisali izjave o lojalnosti SDS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th februar 2024, 11:50 dop

Trije poslanci SDS Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh niso podpisali zaveze, h kateri je pozval izvršilni odbor vse poslance stranke, da bodo do volitev v parlamentu in izven njega delovali kot člani SDS in kot člani poslanske skupine te stranke. Presenetljivo je predvsem, da izjave o lojalnosti stranki ni podpisal Kaloh, ki doslej ni veljal za del frakcije, v kateri sta Logar in Irglova.

Dejan Kaloh in Zoran Mojškerc (SDS). Foto DZ/ Zala Terlep Rogelj

Poslanski skupini SDS je izvršilni odbor predlagal zbiranje podpisov lojalnih stranki, ko je pred tednom predlagal takšno listo kandidatov za volitve v Evropski parlament: Romana Tomc, Milan Zver, Aleš Hojs, Franc Breznik, Branko Grims, Franc Kangler, Alenka Forte, Karin Planinšek in Zala Tomašič.

Sklep je bil, sem poročal, namenjen Anžetu Logarju, o katerem je v stranki veliko sumov, da bi lahko ustanovil svojo stranko pred naslednjimi volitvami. Predsednik SDS Janez Janša ga je doslej pozival, naj o tem odloči hitro, da ne bi škodoval stranki. Kot je ob pozivu k podpisom povedal Janša pa ni nikogar izključil iz stranke, kar se dogaja Mihi Kordišu v Levici ali kot se je Mojci Pašek Šetinc v Svobodi.

Spisek podpisnikov izjave, ki ga je poslala medijem SDS, je takšen:

ANJA BAH ŽIBERT

FRANC BREZNIK

ZVONKO ČERNAČ

mag. KARMEN FURMAN

RADO GLADEK

JELKA GODEC

mag. BRANKO GRIMS

ALENKA HELBL

ANDREJ HOIVIK

JANEZ (IVAN) JANŠA

JOŽEF JELEN

ALENKA JERAJ

FRANCI KEPA

ANDREJ KOSI

DANIJEL KRIVEC

JOŽEF LENART

SUZANA LEP ŠIMENKO

TOMAŽ LISEC

ŽAN MAHNIČ

ZORAN MOJŠKERC

BOJAN PODKRAJŠEK

FRANC ROSEC

ANTON ŠTURBEJ

JOŽE TANKO

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (17)

https-spletnicasopis-eu