Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Accetto razkril plače vseh ustavnih sodnikov, Đorđević še skriva

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd januar 2024, 08:08 pop

Iz ustavnega sodišča so mi po objavi članka ACCETTO IN ĐORĐEVIĆ SKRIVATA SVOJI PLAČI, PIRC MUSARJEVA, GOLOB IN KLAKOČAR ZUPANČIČEVA NE, v katerem sem ustavno sodišče tudi javno kritiziral za prikrivanje podatkov v času sodniške stavke za višje plače, poslali podatke o plačah vseh ustavnih sodnikov na način, ki je primerljiv s podatki, ki jih objavljam iz drugih vej oblasti. Podatki o plačah, ki so jih ustavni sodniki dobili ta mesec za december so takšni: predsednik Matej Accetto 6.337, Rok Čeferin 6.299, Klemen Jaklič 5.813, Rajko Knez 6.224, Špelca Mežnar 6.112, Neža Kogovšek Šalamon 6.019, Rok Svetlič 6.075, Marko Šorli 6.579 in Katja Šugman Stubbs 6.261,48 evrov.

Podatkov pa še ni iz vrhovnega sodišča, od koder so me obvestili, da so dileme prepustili posebni službi, da preveri, ali javnost sme vedeti, kakšne bruto plače so dobili naši vrhovni sodniki.

Ko gre za najvišje državne funkcionarje je vrstni red plač doslej torej takšen: Premier Robert Golob 6.547, predsednica republike Nataša Pirc Musar 6.493, predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto 6.337 in predsednica državnega zbora  Urška Klakočar Zupančič 6.279 evrov. Kolikšna je plača šefa vrhovnega sodišča Miodraga Đorđevića pa je še skrivnost. Ker vsi najvišji državniki sodijo v isti plačni razred, so razlike v višini plač posledice dodatka za minulo delo. Najmanj ga ima Klakočar Zupančičeva, ki je tudi najmlajša.

Le za Goloba je znano tudi, da je neto dobil 4.067 evrov. Vlada te podatke edina objavlja, a le za funkcionarje, ki so s tem soglašali. Golob je. Enako je, ko je bil predsednik vlade, ravnal tudi Janez Janša.

Prvotni danes objavljen članek o zapletih pri pridobivanju podatkov o plačah, je bil takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu