Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob na oblasti: Veliko več denarja Zvezi borcev NOB

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th junij 2023, 08:15 pop

Ministrstvo za obrambo, ki ga vodi Marjan Šarec (Svoboda), je dramatično povišalo financiranje Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki bo letos dobila 137.987 evrov več kot leto prej. V letu 2022 je ministrstvo sofinanciralo dejavnosti trinajstih veteranskih organizacij s 1.504.520 evri, letos so vrednost povišali za 200.000 na 1.704.520. Kako je povišanje šlo v glavnem za Zvezo borcev, ki slavi tudi revolucionarne tradicije, na lanskih volitvah pa je podpirala zdaj vladajoče politike, kaže grafika:

Kako ocenjujete odločitev vlada, ki je okrepila predvsem financiranje Zveze borcev, lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete krepko povišanje financiranja Zveze borcev po menjavi oblasti?

View Results

Loading ... Loading ...

Pogodbe o financiranju so na ministrstvu predstavniki veteranskih organizacije podpisovali danes. Ob podpisu pogodb so se predstavniki veteranskih organizacij tudi slikali z nekdanjim premierom Šarcem, ki je na lanskih volitvah s svojo stranko ostal pod pragom za vstop v parlament, položaj ministra za obrambo pa je dobil zaradi združitve svoje LMŠ s Svobodo.

Marjan Šarec z veteranskimi organizacijami Foto: MO

Združevanje se je predsedniku Svobode Robertu Golobu splačala finančno, zaradi mesečnih dotacij na volitvah propadlih LMŠ (in tudi SAB), ki jih je s tem dobil.

Kako so državna financiranja veteranskih organizacij nihala zadnja tri leta kaže grafika:

Za prihodnje leto je v proračunu načrtovano, da bodo vsoto za veteranske organizacije povišali še za 200.000 evrov na 1.904.520 evrov. Ni pa še znano, ali bo tudi večino tega povišanja dobila Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki bi se v tem primeru spet prebila na vrh, kjer je zadnja leta Zveza veteranov vojne za Slovenijo. Kako je bilo v bolj daljni preteklosti, lahko preberete v članku o podobni delitvi pred petimi leti:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu