Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Posebne enote policije ujele enega od kosmatincev, ki sta grizla ženske

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:37 pop

Policija je opozorila na serijo napadov dveh psov mešancev na tri ženske zapored, ki so vse pogrizene končale v oskrbi zdravstvenega sistema. Delavci zavetišča in policisti specialne enote psov doslej niso ujeli, ker se jim niso uspeli dovolj približati. Zvečer so iz policije sporočili, da so večjega od psov le ujeli in našli tudi lastnika. Iščejo še manjšega in njegovega lastnika.

Prvič sta psa med hojo iz Ajdovščine proti Lokavcu napadla 18.12.2023 okoli 22.00 ure 50 letno državljanko Slovaške. Pritekla sta iz polja in jo ugriznila v predel stegna in goleni. Drugič sta na približno istem kraju napadla 19.12.2023 okoli 16.30 na kolesarski stezi 28-letno kolesarko. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo. Tretjič sta psa v bližini ajdovskega letališča okoli 22.15 ure skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od njiju jo je ugriznil v gleženj leve noge, jo z gobcem držal, zaradi česar je ženska padla po tleh. Vse napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu, kjer so jim rane oskrbeli.

Policija je opozorila vse, tako pešce, kot kolesarje na tem območju, da psov niti delavcu zavetišča, niti policistom specialne enote ni uspelo ujeti in oziroma uspavati, saj se jim niso uspeli dovolj približati. Policisti posebne enote so bili na kraj pozvani, ker so napadi eskalirali v taki meri, da je njihova pomoč nujno potrebna. Kot so sporočili sta napadala psa mešanca, eden od njiju je večji, s črno oziroma temno rjavo, daljšo dlako, drugi pa je nekoliko manjši, svetlo rjave dlake.

Zvečer so iz policije dodatno sporočili, da so našli enega od psov, večjega psa mešanca, z daljšo črno dlako. Ugotovili so tudi, kdo je lastnik psa. Policisti bodo proti mlajšemu lastniku ukrepali zaradi kršitev določb zakona o zaščiti živali. O vseh ugotovitvah je bila obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcijska služba. Drugi manjši pes oziroma psička, svetlo rjave dlake, je zbežala in jo še iščejo. Morebitnega lastnika ali skrbnika pozivajo, da čim prej pokliče na številko policije 113 ali policiste najbližje policijske enote.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu