Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Eksplozije po Rusiji: Ukrajinci Rusom vrnili napad z droni

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:39 pop

Rusija, ki že več kot leto pošilja jate dronov na ukrajinska mesta, je doletel odgovor enake vrste. Po tem, ko so z več kot deset droni, pretežno iranskega izvora, napadli ukrajinska mesta, je ukrajinska vojska odgovorila s podobnim številom dronov, ki so poleteli proti Moskvi in drugim ruskim mestom. Po prvih informacijah se zdi, da je bila ruska protizračna obramba manj uspešna od ukrajinske. Sestrelili so večino dronov nad Moskvo, ne pa tistih, ki so poleteli proti drugim mestom, ki so, tako se zdi, manj varovana.

To ni edino poročilo, ki kaže, da bo za rusko stran tokratna zima manj prijetna kot lanska. Podobne informacije prihajajo tudi iz Donecka, ki so ga Rusi okupirali, a se okupatorji zdaj tam zbujajo v mrzlih stanovanjih brez elektrike. Ukrajina ima po letu veliko več protizračne obrambe in dronov, Rusija pa ima protizračne obrambe, tako se zdi, vse manj. Dronov, ki prihajajo tudi iz Irana, pa še vedno veliko.

Ko gre za dogajanje na fronti, je to še naprej v znamenju strahovitega poloma ruske vojske pri Avdivki, ki so jo poskušali zavzeti takoj po tem, ko so iz Gaze Palestinci pod vodstvom Hamasa vdrli na ozemlje Izraela in tam s terorjem sprožili vojno, ki je nekoliko zmanjšala logistično pomoč Ukrajini, ko gre za strelivo za topništvo, ker se je to preusmerilo proti Izraelu. A v Avdivki so Rusi doživeli strahovit polom. A so vztrajali. Napade, ki se vsakič končajo z gorečimi oklepniki in novimi kupi trupel, še kar ponavljajo. A z vse manj oklepniki. A niti v teh dneh še niso zavzeli območjih, ki so jih njihovi spletni poročevalci za zavzete razglasili že prvi dan.

Ukrajinci so odgovorili na jugozahodu fronte, kjer se prečkali reko Dneper, od tam pa jih zadnje tedne poskušajo Rusi pregnati tudi z najmodernejšimi tanki, ki so jih preusmerili na to področje. To kaže tudi pregled dokumentirano uničenih tehničnih sredstev Andrewa Perptua, kjer je med tanki tudi najmodernejši ruski T-90m.

O tem, kako strahovite izgube je ruska vojska, ki je veliko številčnejša od ukrajinske, ima pa vse več težav, ker so Ukrajinci vse bolje oboroženi, utrpela pri Avdivki, kaže primerjalna grafika ocen uničenih sredstev ukrajinskega obrambnega ministrstva v različnih spopadih od ruskega poskusa okupacije Ukrajine:

Da na področju Khersona ni bil uničen le en T-90M, kaže pregled posnetkov štirih ponosov ruske vojske, ki so jih večino, tako se zdi, onesposobili ukrajinski droni, ki so relativno poceni.

Strahovitih izgub pri Avdivki ne skrivajo niti na ruski strani, posnetek množice uničenih oklepnikov na cesti je naredil njihov vojni poročevalec, veliko pa je tudi posnetkov iz obeh strani, na katerih so trupla umrlih vojakov, ki so ostala na bojiščih in tam razpadajo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu