Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Je strah pred Vukovićevo “pokvaril” glasovalne naprave Svobode?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd december 2023, 08:41 pop

Posledica strahu je lahko precejšnja panika v vrstah poslancev Svobode, ki trdijo, da je glasovalna elektronika ponoči odpovedala, ko je opoziciji v zakonu o izvrševanju proračuna z vladnima poslancema Mihom Kordišem (Levica) in Mojco Pašek Šetinc (Svoboda) uspelo izglasovati, da se bodo socialni transferji usklajevali z inflacijo. Dopolnilo je bilo izglasovano, ker številni poslanci Svobode niso glasovali. Izpis glasovanja kaže, kdo ni glasoval v skladu s strankarsko “linijo” in te lahko v stranki Svoboda doletijo ostre sankcije.

Zaradi javnih izjav in napačnih glasovanj so iz Svobode Roberta Goloba zadnje čase zabrisali Mojco Pašek Šetinc, kot podpredsednica stranke Svoboda pa je “zaradi pomanjkanja časa” morala odstopiti predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Mojco Pašek Šetinc bi morali danes odstaviti tudi kot predsednico preiskovalne komisije za vladni nadzor opozicijskih medijev, a se to še ni zgodilo zaradi dvomov poslancev Svobode, ali je mogoče še glasovati, ker glasovalne naprave menda več ne delujejo in napačno prikazujejo, kdo vse ni glasoval.

Včeraj je v nekaj minutah, tako hitro so si sledila glasovanja, enajst poslancev Svobode odjavilo pristnost (to se zgodi, če izvlečeš glasovalno kartico). To so bili, če je elektronika prav pokazala, Čalušić Mateja, Granfol Vera, Grgurevič Lena, Krajnc Darko, Lah Tomaž, Lamut Miha, Novak Tine, Rajbenšu Andreja, Süč Dejan, Štravs Katarina in Vrečko Rastislav. Tamara Vonta je edina manjkala pri glasovanju, ki je bilo “normalno” in pri tistem, ki se je končalo “napačno”. Dva poslanca Svobode sta v drugo prijavila prisotnost v dvorani, a nista glasovala proti opozicijskemu predlogu: Urška Klakočar Zupančič in Robert Janev. Za ta dva je mogoče reči, da se ne skrivata in ju ni strah. Ali pa, da se glasovalne naprave niso zmotile na enak način kot pri drugih poslancih Svobode.

Vodenje komisije, s katerimi oblast nadzoruje medije, bi morala prevzeti Tamara Vonta. Mojca Pašek Šetinc je po tem, ko so jo vrgli iz stranke, povedala, da je bila v ozadju obračuna z njo generalna sekretarka Svobode Vesna Vuković, ki je sicer nekoč novinarka Dnevnika, Siol.net in Necenzurirano. Že kot novinarka pa je vodila še zasebne biznise, ki jih je financiral tudi Robert Golob iz GEN-i. Zakaj ji je nakazoval denar iz državnega podjetja, nočeta pojasniti javnosti že leto in pol.

Za glasovanja po 21. uri nobeden od poslancev Svobode ni napovedal, da bo manjkal. Opravičila za včeraj so bila takšna:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu