Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša Pirc Musarjevi: S tem smešite in ponižujete državo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd november 2023, 08:38 dop

Da smeši Slovenijo z enačenje dejanj teroristične organizacijo Hamas in prijateljske države Izrael in da je državo s tem tudi ponižala pred vso trezno mednarodno javnostjo, je v odzivu na izjavo Nataše Pirc Musar o Gazi zapisal predsednik največje opozicijske stranke in večkratni premier Janez Janša.

Janša in Purc Musarjeva se strinjata, da so otroci žrtve konflikta, povsem drugače pa ocenjujeta razloge dogajanja in odgovornost.

Predsednica Nataša Pirc Musar je objavila izjavo, ki je v celoti takšna:

“Cel svet je bil pretresen, ko je prišlo do napada na izraelske otroke, starše in starejše. Cel svet z nejevero gleda, kako umirajo otroci v Gazi. Umiranje otrok v vseh vojnah po svetu je nepopisna tragedija. Tragedija, ki se mora končati. Pobijanje civilistov in med njimi otrok, tistih najbolj nemočnih in ranljivih med nami, je zločin. Je zavržno dejanje. Ni več le odgovornost posamične države; postaja naša skupna odgovornost. Takšni napadi so napad na našo skupno temeljno človečnost in so skrb vseh nas. Rimski statut Mednarodnega kazenskega sodišča sankcionira neposredne napade na civiliste in otroke kot vojna hudodelstva. V primeru sistematičnih kršitev jih sankcionira tudi kot hudodelstva zoper človečnost. Mednarodno kazensko sodišče ima jasne vzvode za ukrepanje v primeru novačenja otrok v oborožene sile ali v primeru hudodelstev, ki so posebej uperjena zoper otroke. Slednje se dogaja v Gazi, kjer je dobra polovica prebivalstva mlajšega od 18 let. Zato pozdravljam začetek preiskave v Gazi, ki jo je sprožil tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča, in ga podpiram pri njegovem delu. Zbiranje in ohranitev dokazov bo zelo pomembno. Verjamem, da bo preiskava dobro opravljena. Nasilno uveljavljanje svojega prav na račun življenj nedolžnih, celo novorojenih in nedonošenih otrok, je nedoumljivo. Pridružujem se generalnemu sekretarju združenih narodov v pozivu obema vpletenima stranema k takojšnji prekinitvi napadov na civilno prebivalstvo in otroke Gaze. Tudi vojne imajo pravila, ki veljajo za vse. Brez ukrepanja postajamo soodgovorni za umiranje otrok v Gazi. Pomagati jim moramo zdaj. In naj se Hamas in Izrael pogledata v ogledalo.”

Janša se strinjanja s Pirc Musarjevo, da so palestinski otroci v Gazi žrtve, ne pa s tem, da kar enačiti obe strani v konfliktu in njuno ravnanje. Tako je zapisal:

“Palestinski otroci v Gazi so žrtve. To je žalostno in srce parajoče dejstvo. So edini tam, ki objektivno sami niso krivi. Res jih učijo pobijanja Judov, vendar so kljub temu žrtve. Saj ne odločajo o učnih programih šol. Vendar pa za te žrtve nista enako kriva Izrael in Hamas, kot to trdi Nataša Pirc Musar. Kar je očitno. Zato, ker:

1. Izrael že desetletja uporablja rakete predvsem zato, da zaščiti lastne otroke, medtem ko #HAMAS uporablja lastne otroke v šolah in bolnicah zato, da pod njimi in ob njih skriva rakete, s katerimi pobija izraelske otroke oziroma civiliste.

2. Palestinski teroristi so ob zadnjem napadu načrtno pobijali, posiljevali, mučili in ugrabljali Izraelske in tuje ženske in otroke oziroma civiliste. Nato pa so se skupaj z ugrabljenimi umaknili v rove in bunkerje pod šolami in bolnišnicami v Gazi. V rove, zgrajene z zlorabo mednarodne humanitarne pomoči, ki v Gazi 100% gre skozi roke Hamasa. Ki je tam oblast. Izvoljena.

3. Izraelska vojska ob napadih na teroriste ne pobija načrtno civilistov in še posebej ne otrok, kot to skuša prikazati levičarska propaganda. Po Izraelskih zakonih je to zločin.

4. Izraelskemu vojaku, ki bi storil kaj takega, kot so Palestinski teroristi počeli civilistom ob vdoru v Izrael, bi sodili za težko kaznivo dejanje. Medtem pa so Palestinski teroristi v Gazi večinoma pozdravljeni kot heroji. Kot takšni se pojavljajo tudi v šolskih učbenikih.

5. Vodje #Hamas, ki se skrivajo za otroci in talci, so natančno vedeli, da z zadnjim terorističnim napadom in pobojem skoraj 2000 civilistov iz Izraela in drugih držav, kakšna bo neizogibna reakcija prizadetega Izraela. Načrtno in zavestno so žrtvovali lastne ljudi za tuje račune, za koristi Moskve in Teherana. Skrajna podlost.

Predsednica Nataša Pirc Musar pa vsem tem dejstvom navkljub mirno izenači teroristično organizacijo Hamas ter prijateljsko državo Izrael. In Slovenijo osmeši ter poniža pred vso trezno mednarodno javnostjo. Če pa res verjame, da lahko teroriste po mirni poti prepriča, da vrnejo ugrabljene talce, naj se odpravi v Gazo in to stori. Krokodilje solze in prazne vsegliharske fraze ne bodo spremenile popolnoma nič.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu