Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Presenečenje: Bencin cenejši, vlada tokrat ni zvišala dajatev

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th november 2023, 07:13 dop

Cene dizla, bencina in kurilnega olja so se rahlo znižale, ker so padle cene nafte na svetovnem trgu, vlada pa tokrat ni udarila z zvišanjem trošarin ali dodatnimi dajatvami. Je pa znižanje cen naša vlada preprečila pred dvema tednoma. Od danes, 7. novembra 2023, pa do ponedeljka, 20. novembra, bo liter bencina izven avtocest stal 1,534 evra za liter, liter dizla 1,608 evra in liter kurilnega olja 1,195 evra. Cene v Sloveniji pa bodo še naprej višje kot na sosednjem Hrvaškem, kjer imajo manj potratno oblast.

Povrhu tam cene veljajo na vseh bencinskih servisih, torej tudi na avtocestah. In ne kot pri nas, kjer se cene na avtocestah določajo prosto. Cena modrega dizla, ki ga na Hrvaškem lahko za delo kupujejo kmetje in lastniki plovil, bo naslednja dva tedna 0,98 evra za liter.

Kako so cene nihale pri nas v daljšem obdobju kaže grafika:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu