Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Migracije: Policija “skupino oseb” še išče, rast števila migrantov, posilstev in spolnih napadov na mlajše.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th oktober 2023, 10:59 dop

Na dodatno preverjanje na policiji, če lahko razkrijejo državljanstva oseb iz skupine oseb, ki bi naj zlorabila dekle na podhodu ob železniški postaji, so iz policije odgovorili, “da osumljenec kaznivega dejanja še ni znan, policisti o dogodku intenzivno zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine.” Na vprašanje, kdo je bil lažje poškodovan, pa so odgovorili tako: “Pri dejanju je bila lažje poškodovana oškodovana oseba kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.”

Statistike policije kažejo, da se zadnja leta močno povečuje število zaznanih primerov posilstev, spolnih napadov na mladoletne, pa tudi spolnega nasilja. Podatkov, koliko so v posilstva vpleteni tujci in ilegalni migranti, policija v svojih običajnih statistikah ne objavlja. O posilstvih pa tudi že dolgo več ne obveščajo javnosti, ko se zgodijo. Popolno cenzuriranje pojasnjujejo z razlago, da s tem preprečujejo viktimizacijo žrtev. A mediji tudi mimo policijskih obvestil poročamo o vse večjem številu posilstev, v katere so vpleteni tudi migranti. Število migrantov pa se tudi močno povečuje, ker se je koalicija Roberta Goloba lani, ko je prevzela oblast, odločila za politiko odprtih vrat, posledica je bila okrepitev tihotapljenj čez Balkan proti Sloveniji.

V času, ko so še večji mediji začeli poročati, da bi naj skupina oseb posilila dekle v podhodu ob ljubljanski železniški postaji, o čemer sem sam pisal prejšnji teden, ni pa jasno ali so pretepli tudi njenega spremljevalca, je policija objavila najnovejše poročilo o številu migrantov, ki so nezakonito vstopili v državo, ki ponovno potrjuje, da je pot čez Balkan zelo odprta. Nenavaden naslov, da je dekle napadla skupina oseb, je za opis dogodka, o katerem je kot o posilstvu prejšnji teden prvi poročal medij Nova24TV, ta teden uporabil Siol.net.

Da je pravi vir Nova24TV, niso zapisali, navedli so Slovenske Novice, ki so o istem dogodku poročale več dni pozneje. Razen, če je bilo v krajšem času na železniški postaji več podobnih napadov skupin oseb na dekleta in ženske.

Po zgodbi Nove24TV, ki jih policija ni pripravljena ne potrditi in ne zanikati, je bila skupina oseb iz vrst tujcev, ki prihajajo v državo vsak mesec. Povečini mladi moški. Prejšnji mesec so policisti, po poročilu, ki so ga objavili včeraj, zaznali 8.614 takšnih novih “oseb” v državi. Čez državo jih je verjetno potovalo še precej več, ker tistih bolj spretnih policija, ko prečkajo našo državo, ne zazna. Podatki po mesecih, ki so približni, ker policija teh podatkov več ne objavlja, kar nam vlada levosredinska koalicija, so takšni (preračun iz vsakomesečnih absolutnih števil v letu, to policija še objavlja, delam sam):

Podatki po mesecih kažejo, da se je število zaznanih migrantov močno povečalo po menjavi oblasti in še pred vstopom Hrvaške v Schengen. Policija je dogajanje v letošnjem letu opisala tako: “V obdobju od 1. 1. 2023 do 30. 9. 2023 je bilo obravnavanih 44.751 nedovoljenih vstopov v državo (v istem obdobju 2022, 18.433 nedovoljenih vstopov). Najpogosteje so bili obravnavani državljani Afganistana, Maroka in Pakistana.” Kako visoke so lani in letos mesečne številke, kaže večletna primerjava:

Migracije, letne primerjave, migranti, policija, MNZ

Da v statistiki ni vsega, je značilno tudi za posilstva in spolno nasilje, ker številna posilstva tudi niso prijavljena policiji. Tiste, ki so, pa zadnja leta oblast javnosti sistematično prikriva z razlago, da bi obveščanje škodovalo žrtvam posilstev. To prikrivanje se ni začelo s sedanjo vlado. Ker ženske o nevarnostih niso obveščene, s tem država dejansko prispeva k več težavam. Statistika za odkrita posilstva, spolno nasilje in spolne napade na mladoletne v prvi polovici leta pa je dostopna. In to tudi s primerjavami z dogajanjem v istem času v prejšnjem letu. Število primerov posilstev in spolnega nasilja, ki jih je zaznala policija, se je zadnja leta povečalo. Pa tudi število napadov na mlajše od petnajst let.

Podatki so iz poročila policije za prvo poletje 2023.

Podrobnejših podatkov, kdo so storilci, koliko je med njimi domačinov in koliko tujcev, v letnih poročilih policija ne objavlja. So pa pred leti o tem odgovorili poslancu Levice in že takrat je bilo zaznati povečanje števila posilstev, ki jih zagrešijo tuji državljani. Več o tem lahko preberete tukaj:

Na letni ravni, kjer številk za letošnje leto še ni, statistika posilstev in spolnega nasilja tudi kaže precejšnjo rast in rekorde v primerjavi s števili zadnjih petih letih:

Celotno poročilo policije o migracijah do konca septembra letos je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu