Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob podprl zagovornico splava, nadškof Zore pa pohod za življenje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th oktober 2023, 03:00 pop

Po premieru Robert Golobu, ki je podprl Saro Štiglic, ko je sodelovala pri precej vandalskem nasprotovanju demonstracijam zagovornikov življenja, se je danes oglasil nadškof Stanislav Zore in z javno izjavo podprl pohod za življenje. Golob se je s podporo Štigličevi odzval na odločitev predsednice republike Nataše Pirc Musar, da Štigličeva ne bo več v njenem posvetovalnem odboru za mlade, ker kot je zapisala predsednica:

“Od članov Mladinskega posvetovalnega telesa pa pričakujem, da bodo z menoj delili skrb za kulturen dialog. Tudi če se drug z drugim ne strinjamo, sem prepričana, da moramo svoje nestrinjanje izražati na dostojen način.”

Premier je ocenil obratno, da se sme tudi bolj nasilno izražati stališča, denimo, pri zagovarjanju splava kot temeljne svoboščine. To je storil na tak način:

Štigličevi je Nataša Pirc Musar pokazala vrata, ko se je pokazalo, da je sodelovala pri poskus prikritega uničevanja zastav zagovornikov življenja. Po podpori premiera je Štigličeva pozvala k novim protestom in še bolj sistematičnemu prikrivanju identitete protestnikov. Tako:

Izjava nadškofa, s katero je podprl Pohod za življenje, je:

“V zadnjih časih skoraj vsak dan znova prebiramo o pomanjkanju osebja v različnih poklicih. Ravnatelji po šolah bijejo plat zvona, ker nimajo učiteljev. Postelje v domovih za ostarele ostajajo prazne, ker tem ustanovam primanjkuje negovalnega osebja. Zdravstveni sistem doživlja krizo in vrste čakajočih na preglede in na posege se daljšajo. Župnije ostajajo prazne, ker nam primanjkuje duhovnih poklicev. 

Odgovorni se na te probleme odzivajo z nižanjem zahtev pri ljudeh, ki prihajajo k nam od drugod. Pa je v tem res rešitev. Trdno sem prepričan, da skupnost, ki ni sposobna obnavljati življenja, nima prihodnost. Za primerjavo sem nekoliko pogledal v številke. Leta 1958, ko je bila rojena moja generacija, je bilo v Sloveniji rojenih 28.284 otrok. Lansko leto pa se je v Sloveniji rodilo 17.627 otrok. Naš največji problem torej ni v pomanjkanju zanimanja za določene poklice. Naš največji problem je, da se odpovedujemo življenju.

Zato moramo spremeniti miselnost. Začeti se moramo veseliti življenja. Vsako življenje, zlasti življenje najbolj nemočnih in s tem tudi najbolj ogroženih, mora biti deležno našega veselja in vse naše skrbi. Kajti življenje, ki ga sprejmemo, nas neizmerno obogati.

Naj vam naveden primer Hannah Neeleman, 33 let stare matere sedmih otrok. 25. avgusta so jo v Las Vegasu okronali za gospo Amerike. Njen odgovor na vprašanje, kdaj se je počutila najbolj izpolnjena, je požel ogromno odobravanja in priznanja. Odgovorila je namreč: »Ta občutek sem doživela že sedemkrat, ko sem na ta svet rodila te svete duše. Ko držim novorojenčka v naročju, je občutek materinstva in njihovega rojevanja na svet najbolj izpolnjujoč občutek, kar sem jih kdaj čutila.« Pohod za življenje si prizadeva, da bi bilo med nami čim več ljudi, ki bi mislili podobno; ljudi, ki izpolnitev življenja vidijo v podarjanju in varovanju življenja. Zato sem hvaležen vsem, ki si prizadevajo, da bi ljudje začeli misliti drugače.  Zahvaljujem se jim tudi za letošnjo pripravo Pohoda za življenje. Kajti podarjanje življenja je najbolj izpolnjujoč občutek, ki ga človek lahko doživi.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu