Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Poklukar za pomoč Brežicam poklical hrvaškega ministra Božinovića

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th september 2023, 11:04 pop

Z oceno, da vlada ni sposobna zagotoviti varnosti ljudi, ker se dramatično povečuje število migrantov, ki povsem neovirano prihajajo v državo, poslanska skupina SDS premiera Roberta Goloba, notranjega ministra Boštjana Poklukarja in obrambnega ministra Marjana Šarca vabi na nujno sejo odbora za notranjo politiko, ki bi bila v Brežicah, ker je to občina, ki najbolj čuti množice migrantov in vse povezane težave.

Na zahtevo največje opozicijske stranke so se iz vlade že odzvali. Tako:

Na tiskovni konferenci, ko je predstavljala zahtevo za nujno sejo, je poslanka SDS Anja Bah Žibert povedala, številke govorijo same zase. Od 1. januarja 2023 do 31. julija 2023 je policija zaznala 26.871 nezakonitih vstopov v RS, v istem obdobju 2022 pa 10.103 nezakonitih vstopov. “Ta statistika je zaskrbljujoča in terja ukrepanje, saj je to posledica politike odprtih vrat aktualne vlade do nezakonitih migrantov.”  Spomnila je na lanskoletno odločitev vlade glede odstranjevanja ograje na meji s Hrvaško, ki je bila po njeni oceni nerazumna in škoduje varnosti državljanov Slovenije, saj je bilo že takrat zaznati bistveno povečano število ilegalnih migracij.

Bah Žibert je opozorila, da je najhuje v Občini Brežice. “Kar 80% nezakonitih prehodov je v majhnem naselju ob meji, v Rigoncah. To naselje ima 165 prebivalcev, samo na dan 23. avgusta pa je bilo v tem delu obravnavanih kar 330 nezakonitih prehodov. To pomeni v enem dnevu dvakrat več, kot je prebivalcev v tem naselju.”  Poslanka je ocenila, da se prebivalci teh naselij počutijo močno ogroženi. “Vsakodnevno je prisoten strah, bojijo se za svoje premoženje, za lastna življenja in življenja svojih otrok. Slednjih ne upajo več samostojno pošiljati v šolo. Pod to “Svobodo” se ti prebivalci ne morejo več svobodno gibati. Situacija je resna in ljudje imajo dovolj te mlačne politike, ki ne ščiti lastnih državljanov.“

Poslanska skupina SDS predlaga ustavitev odstranjevanja ograj na meji in zagotovitev dodatnega denarja in kadrov za učinkovito varovanje in mejni nadzor. 

Celotna zahteva za izredno sejo je takšna:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu