Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada znova zvišala cene vseh naftnih derivatov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th avgust 2023, 08:22 pop

Pred dvema tednoma je vlada z znižanjem trošarine po katastrofalnih poplavah dosegla, da so cene bencina in dizla ostale nespremenjene, podražilo pa se je kurilno olje. Jutri nas bo doletelo, kar nas pred dvema tednoma ni: znova se bodo povišale vse cene naftnih derivatov. Kurilno olje se bo podražilo celo že osmič zapored.

Podražitev bencina

Cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od jutri, 29. avgusta 2023, do vključno ponedeljka 11. septembra 2023, znašale 1,544 evra za liter bencina, 1,572 evra za liter dizelskega goriva in 1,156 evra za liter kurilnega olja, so sporočili iz vlade.

Cene naftnih derivatov je vlada nekoliko povišala tudi na Hrvaškem, kjer omejitve veljajo tudi za črpalke na avtocestah, kjer se pri nas cene oblikujejo prosto in so praviloma precej višje. Na Hrvaškem se še naprej splača kupovati dizel, navadni bencin pa je cenejši v Sloveniji. Slovenska oblast dizel razume za bolj umazano gorivo in zanj zaradi tega plačujemo več.

Primerjava nadzorovanih cen v obeh državah je takšna:

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se v Sloveniji oblikujejo prosto, katere ceste so avtoceste in hitre ceste pa določa Uredba o kategorizaciji državnih cest.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu